ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο υπουργός Οικονομίας Γ Σταθάκης είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, κατά γενική ομολογία. Κατ' αρχήν είναι μετριοπαθής, παρότι είχε λόγους να μην είναι, καθώς αποτελεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Έχει καταγωγή από τη Μάνη και είναι δεύτερης γενιάς Κρητικός. Οι φίλοι του λένε ότι η ηρεμία του παραμένει αδιατάρακτη ακόμη και στις πιο έντονες συζητήσεις.

Ο Γ. Σταθάκης έχει μακρά διαδρομή στην Αριστερά, αλλά για τις σπουδές του διάλεξε τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Παρά την ευρύτατη θεωρητική του κατάρτιση, είναι ο πραγματιστής του οικονομικού επιτελείου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι στην τέχνη του εφικτού, δηλαδή στην πολιτική η πράξη πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της θεωρίας.

Ο υπουργός έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι διαφέρει από πολλούς άλλους. Ήταν από τους λίγους που αναφέρθηκε στο έργο των προκατόχων του, το οποίο και θα υλοποιήσει, όπως είπε σε ένα μεγάλο μέρος του, ενώ το υπόλοιπο θα το τροποποιήσει σύμφωνα με τις δικές του προτεραιότητες.

Στην άλλη πλευρά του λόφου, αλλά μέσα στο ίδιο χωράφι, αυτό της κυβέρνησης θα βρούμε έναν άνθρωπο της πιάτσας. Πρόκειται για τον Πάνο Σκουρλέτη, απόφοιτο, της Ανωτάτης Βιομηχανικής που διατηρούσε ινστιτούτο αισθητικής στο Βόλο, το οποίο, όμως έκλεισε λόγω κρίσης.

Οι φίλοι του υπουργού Εργασίας θυμούνται και άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του, όπως το μαγαζί με φρέσκους χυμούς που είχε ανοίξει στην Αθηνάς. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από εύπορη οικογένεια που διατηρούσε καταστήματα με δερμάτινα είδη στο Κολωνάκι και στην Πανεπιστημίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η μαγική λέξη της πολιτικής Τσίπρα