ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΜΠΑΜΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λίγες μόνο μέρες κράτησαν οι υποσχέσεις Ομπάμα για βοήθεια κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα. Οι έμμεσες προτροπές του προς τη Μέρκελ να σταματήσει να στύβει τους Ευρωπαίους με συνταγές λιτότητας, έγιναν καπνός και το μεσημέρι ο Αμερικανός πρεσβευτής κάλεσε τους Έλληνες να σταματήσουν να ονειρεύονται. Τέτοια κωλοτούμπα.

Σε ανακοίνωση της η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε την χώρα μας «να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Επισημαίνει δε ότι «...είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ».

Η στροφή αυτή στην αμερικανική πολιτική εκδηλώθηκε ένα 48ωρο πρίν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τη Μέρκελ τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον και λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις Αμερικανών επισήμων με Έλληνες υπουργούς στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση βομβαρδίζεται με προτροπές για υπαναχώρηση από όλες τις κατευθύνσεις –ακόμη και από τους ομοιοπαθείς Ισπανούς και Πορτογάλους που ζητούν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας άνευ αντιλογίας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ρέστα της η Ραχήλ με τα 100 δις