ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δακρύζει ένας ηγέτης. Ο ηγέτης στα μάτια του κόσμου είναι ένας υπεράνθρωπος. Που δεν συγκινείται, δεν δακρύζει και φυσικά δεν κλαίει. Τουλάχιστον δημόσια. Ο κόσμος τον θέλει πάνω από όλες αυτές τις εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης. Ίσως γιατί μόνο έτσι αισθάνεται αυτός σίγουρος και ασφαλής. Να γιατί οι ηγέτες κρύβουν τα συναισθήματα τους.

Τι περίεργο. Όσες φορές ένας ηγέτης άφησε τον εαυτό του να εκφραστεί ελεύθερα, κέρδισε πολλά όχι μόνο ως προς το αρχηγικό του προφίλ, αλλά και ως προς την συναισθηματική αξιολόγηση του. Η εικόνα του δακρυσμένου Αλέξη Τσίπρα, κάνει το γύρο του κόσμου. Άλλη μία φορά στο παρελθόν, τα δάκρυα ενός Έλληνα αρχηγού είχαν γένει θέμα στα διεθνή Μ.Μ.Ε.

Το 1992 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής έκλαψε μπροστά στις κάμερες όταν έκανε δηλώσεις για το Σκοπιανό. «Οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία. Και αυτή είναι ελληνική», είπε και τον πήραν τα κλάματα. Διαπιστώνοντας, όμως ότι οι κάμερες είχαν καταγράψει την αδυναμία του, είπε στους δημοσιογράφους.

«Να το πω ακόμη μία φορά».

Και έκανε μία νέα δήλωση πολύ πιο μικρή για να μην συγκινηθεί πάλι.

«Δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Η ελληνική».

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί απομονώθηκε και έκλαψε ο Τσίπρας