ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΙΑΣΕ ΑΝΔΡΑ

 

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος θα πει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του. Κάποιες φορές θα επικαλεστεί και λόγους τους οποίους είναι σίγουρος πως δεν θα πιάσουν με τίποτα. Ούτε ο δικαστής, ούτε οι ένορκοι θα μασήσουν. Προκειμένου, όμως, να μη δεχθεί αυτό που διέπραξε ο κατηγορούμενος θα πει και το απίθανο, το απίστευτο.

Στην Μαλαισία μόλις προχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάποιος κύριος Ανουάρ Ιμπραχίμ καταδικάστηκε και από το εφετείο για σοδομισμό. Ότι έκανε με τη βία σεξ με πρώην συνεργάτη του, ένα κομματικό στέλεχος. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους νόμους της εν λόγω ασιατικής χώρας, δύο πράγματα.

Πρώτον ότι ο 67χρονος πολιτικός δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Και δεύτερον ότι απειλείται με φυλακή μέχρι 20 χρόνια. Γιατί, όμως, ο αρχηγός του κόμματος αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αυτός στρίμωξε και ξεβράκωσε άνδρα του κόμματός του; Έγινε για... πολιτικούς λόγους, ειπώθηκε.

Δεν αποκλείεται ο Ιμπραχίμ να ήθελε να τιμωρήσει... παραδειγματικά τον συνεργάτη του, ο οποίος ίσως είχε εκθέσει το κόμμα και τον αρχηγό του. Μην αδικούμε χωρίς να γνωρίζουμε. Στους καιρούς μας η δικαιοσύνη δεν είναι αρκετή για να φρενάρει τα σκάνδαλα των πολιτικών. Ένα κόμμα που τάσσεται κατά της διαφθοράς πιθανόν να θέλει να περάσει το πολιτικό μήνυμα στον λαό ότι Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πηδάμε τους ενόχους στις μίζες, στις αρπακτές.

Διαβάστε ακόμα:

Ο λαός είναι με την κωλοτούμπα!