ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Είναι άθλιο υποκείμενο. Πάντα είχα αυτήν την άποψη γι’ αυτόν. Και σταματάω αυθωρεί να τον σχολιάζω. Έχασε. Όσο τον σχολίαζα, ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, που σταματάω να τον σχολιάζω, έχασε».

Αυτή είναι η ποινή που επέβαλε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Γιάννη Βαρουφάκη, οργισμένος για κάτι σπόντες που άφησε εναντίον του ο υπουργός στη Βουλή. Ποια ήταν η λέξη που τον ενόχλησε περισσότερο;

«Μα, τροφαντό κατεστημένο»; Σοβαρά; Κάνει κριτική και αυτός για το σωματότυπό μου, ότι πρέπει να είμαι πιο αδύνατος; Είπε έτσι στη Βουλή, το άθλιο αυτό υποκείμενο; Άθλιο! Να πάει να βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο...»

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βαρουφάκης δεν είχε κατονομάσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Τον φωτογράφισε επαρκώς, όμως σαν εκπρόσωπο του κατεστημένου, επικαλούμενος μια δική του φράση που έχει γίνει πλέον ιστορική.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και το τροφαντό κατεστημένο τους δείχνει το δάχτυλο λέγοντας "μαζί τα φάγαμε", η υπόθεση των μεταρρυθμίσεων έχει χαθεί». Λίγο πριν σταματήσει να τον σχολιάζει ο Πάγκαλος, έριξε και άλλη μπηχτή στον υπουργό: «...Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Όπως και οι ύβρεις, σαν αυτές του Βαρουφάκη, που δείχνουν πόσο βέβηλοι, αλαζόνες και κακομαθημένοι είναι όλοι αυτοί. Το "μπράβο, Γιάννη μου", εγώ δεν θα το πω. "Ντροπή σου, Γιάννη μου", θα το πω. Υποκείμενο. Πάντα είχα αυτήν την άποψη γι’ αυτόν».

Διαβάστε ακόμα:

Μάρθα Βούρτση ο Τσίπρας κατά τον Χωμενίδη