ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΓΛΕΖΟΥ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Κόκκινος και ο Άνθιμος». Είναι το μικρότερο ανέκδοτο που άκουσα ποτέ. Προέκυψε από την εμμονή μερικών δημοσιογράφων να ρωτούν όλους για όλα και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να έχει άποψη για όλα. Η αποκάλυψη των πολιτικών πεποιθήσεων του μητροπολίτη έγινε όταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει Τσίπρα και Βαρουφάκη.

«Είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας, πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και έχουν την επιμονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Φιλοσυριζαία και η απάντηση στη δεύτερη ερώτηση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Νομίζω ότι είναι σωστές οι κινήσεις τους και δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Γλέζου».

Δύσκολο, πολύ δύσκολο για έναν ιεράρχη, όπως ο επικοινωνιακός Άνθιμος, να πάει κόντρα στη βούληση της συντριπτικής, αυτή την ώρα, πλειοψηφίας της κοινής γνώμης προς μία κυβέρνηση.

Πέρυσι, πάντως είχε αντιδράσει έντονα στην πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου να εμφανιστεί στο καρναβάλι Πατρών ως «Παπα Σούρας» που θα «θάψει» το μνημόνιο.

«Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας», είπε μιλώντας στη λειτουργία ο Άνθιμος και πρόσθεσε: «Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει».

Διαβάστε ακόμα:

Το σοκ της συντριβής περίμενε τον Βαρουφάκη