ΠΡΟΒΑ ΕΞΩΣΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο το πρώτο θέμα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν θα είναι ούτε οι μεταρρυθμίσεις ούτε η τρόικα αλλά το αν ο Βαρουφάκης θα συνεχίσει να είναι ο κύριος διαπραγματευτής εκ μέρους της χώρας μας.

Η πρώτη απόπειρα συζήτησης του θέματος έγινε από τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ, άφησε να εννοηθεί πως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Την δήλωση διέψευσε κατηγορηματικά το γραφείο του αντιπροέδρου, ενώ πηγές του Μαξίμου΄ανέφεραν ότι «...δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση» και πως την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Η δήλωση του Ιρλανδού έγινε την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για επανεργοποίηση της τρόικας ή θεσμών με επισκέψεις στην Αθήνα για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, διαδικασία που οι δανειστές θεωρούν απαραίτητη για την επανάληψη της χρηματοδότησης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε πως το βασικό μήνυμα είναι η Ελλάδα να σταματήσει να χάνει χρόνο και να αναπτύξει το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Γκάφα Βαρουφάκη η απειλή δημοψηφίσματος