ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ακόμη κι αν καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, θα υπάρχουν άλλα 18 προνόμια, που θα χαρακτηρίζουν το λειτούργημα –το πιάσατε το αστείο, έ- σαν ένα από τα πιο αποδοτικά επαγγέλματα. Σκέτη πρόκληση, θα έλεγε κανείς.

Το συνολικό κόστος ανά βουλευτή πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ τις 20.000 ευρώ, καθώς εκτός από τα 7.670-8,198,79 των ακαθάριστων αποδοχών τους, λαμβάνουν επίδομα 738-935 για την οργάνωση του γραφείου τους, ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, 200 ευρώ συν δωρεάν συσκευή για τα κινητά και οκτώ γραμμές σταθερής τηλεφωνίας κόστους 12.000 ευρώ.

Οι προερχόμενοι από την επαρχία παίρνουν επίδομα διαμονής σε ξενοδοχείο ή διαμέρισμα ύψους 1000 ευρώ, ενώ όλοι οι βουλευτές έχουν ταχυδρομική ατέλεια που υπολογίζεται σε 909,31 ευρώ και ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και πλοία.

Οι βουλευτές της επαρχίας έχουν στη διάθεσή τους πενήντα δύο αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Πάρτε ανάσα και πάμε παρακάτω.

Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις υπαλλήλους. Δύο μετακλητούς που πληρώνονται από τις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν και άλλους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που πληρώνονται από τη Βουλή. Το ποσό της αποζημίωσης τους για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης έχουν το δικαίωμα για άτοκο δάνειο από τη Βουλή, που επιστρέφουν σε 48 μηνιαίες δόσεις μέσω παρακράτησης από τον μισθό τους. Τα παιδιά τους πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό της Βουλής και για τα ψώνια τους οι οικογένειες τους απευθύνονται στο συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις, κύριε πρωθυπουργέ...

Διαβάστε ακόμα:

Μυστική συμφωνία Τσίπρα και Καραμανλή για την εξεταστική επιτροπή