ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Συννεφιασμένη, πολύ συννεφιασμένη η Κυριακή για την Ελλάδα. Τα γερμανικά στούκας εν είδει Σπήγκελ και Zeitung Frankfurter Allgemeine μας βομβαρδίζουν ανηλεώς.

Το γερμανικό περιοδικό βλέπει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, με απόφαση της Μέρκελ όπως αναφέρει. Δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Κύπρο. Το αποδίδει στην αδυναμία της χώρας για εξεύρεση ρευστού.

Το πρόβλημα ρευστού είναι πραγματικό και θα ενταθεί στο τέλος του μήνα σύμφωνα και με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μάρτιν Σούλτς, όπως αναφέρει Frankfurter Allgemeine Zeitung. Για το λόγο αυτό κατά την εφημερίδα δεν αποκλείεται να μην καταβληθούν μισθοί και συντάξεις.

Η κυβέρνηση ,όμως εμφανίζεται καθησυχαστική. Κανένα πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει, διαβεβαίωσε μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δύσκολη κατάσταση την οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζοντας πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Ακόμα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως δεν πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα επιβάρυνσης του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι θα μείνει πιστή στην λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Διαβάστε ακόμα:

Βγάλτε τον ελέφαντα από την κυβέρνηση