ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Άρτον μπορεί να μην έχουμε, από θέαμα, όμως σκίζουμε... Σε λίγες εβδομάδες η Βουλή θα ...παρατήσει το νομοθετικό της έργο για να ασχοληθεί με την έρευνα παντός σκανδάλου ή απλής λαθροχειρίας σε τουλάχιστον 13 συνολικά εξεταστικές επιτροπές.

Τρεις είναι οι παράγοντες που απειλούν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή σε ένα απέραντο δικαστήριο. Π. Καμμένος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Π. Νικολούδης.

Πιο φουριόζος από τους τρείς, ο υπουργός άμυνας εμφανίστηκε πανέτοιμος στην αφετηρία. Ο μαραθώνιος των ερευνών που συμφωνήθηκαν στο μέγαρο Μαξίμου, αρχίζει με την εξεταστική για τα μνημόνια, συνεχίζεται με τον έλεγχο των αποφάσεων για το PSI, τη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος και τελειώνει, τρόπος του λέγειν το «τελειώνει» φυσικά, με το δικαστικό έλεγχο των συμβάσεων για τα υποβρύχια και την προμήθεια των ελικοπτέρων.

Την ίδια περίοδο, ο άλλος αρχάγγελος της κάθαρσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα εποπτεύει την πρόοδο άλλων τεσσάρων επιτροπών που πρότεινε η ίδια για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, τον έλεγχο των ποινικών δικογραφιών που συνδέονται με το κυβερνητικό προσωπικό, την αυστηροποίηση του πλαισίου για την άρση της βουλευτικής ασυλίας και την έρευνα για την πορεία των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ήδη έχουμε φτάσει τις εννέα επιτροπές, παρόλα αυτά πολλοί στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι θα μείνει χρόνος και για τις έρευνες που ζητά ο υπουργός Επικρατείας για τη διαφθορά Π. Νικολούδης.

Είναι, άλλωστε οι μόνες από τις οποίες θα προκύψουν κέρδη σε ρευστό στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε. Οι έρευνες αυτές αφορούν το ξεσκόνισμα σε όλες τις λίστες, Λαγκάρντ, Λίχτενστάιν κλπ. Το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων, το δικαστικό έλεγχο όλων των δημοσίων συμβάσεων και τους στοχευμένους ελέγχους από το ΣΔΟΕ σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι δέκα αντάρτες του Σύριζα και η Ζωή