ΑΨΟΓΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ... ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΙΡΟΥΝΙ

 

Τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν μία απλή υπουργός δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι, ως καγκελάριος, όμως η Άνγκελα Μέρκελ παραδίδει μαθήματα άρτιας διοργάνωσης επίσημων δείπνων. Όπως έκανε χθες προς τιμήν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πολιτικός μέντορας της και πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ έγραψε γι αυτήν στο βιβλίο του πως ήταν ένα πολιτικό τίποτα και την ανέσυρε ο ίδιος στην επιφάνεια. Μάλιστα στα πρώτα υπουργικά της χρόνια τη δεκαετία του 1990 «δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι και συμπεριφερόταν με τόσο αδέξιο τρόπο στα επίσημα γεύματα που τον ανάγκαζε να την ανακαλεί στην τάξη».

Το 4ωρο δείπνο εργασίας προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού τα είχε όλα. Από καλό φαγητό μέχρι συζητήσεις και ξεναγήσεις στα ενδότερα της Καγκελαρίας. Το γεύμα περιλάμβανε κυρίως πάπια με πουρέ και καρότο, πολλά τυριά και άλλα εδέσματα.

Οι συνομιλητές απέφυγαν τα οινοπνευματώδη, κατανάλωσαν, όμως αρκετούς καφέδες, αφού οι ανάγκες της συζήτησης απαιτούσαν εγρήγορση και νηφαλιότητα. Στη μέση της πολύωρης συζήτησης, η Μέρκελ πήρε τον Τσίπρα και τον ξενάγησε μόνο του στο γραφείο της και στους άλλους χώρους όπου εργάζεται. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειχνε πολύ ικανοποιημένος από τη φιλοξενία. Από τα άλλα ο καιρός θα δείξει.

Διαβάστε ακόμα:

Μέρκελ: Διάλεξε εμένα ή τον Λαφαζάνη