ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αλίευσα τρεις φράσεις από τις δηλώσεις Τσίπρα, μετά τη συνάντηση του με τη Μέρκελ, που αν της εκστόμιζε πριν από λίγες εβδομάδες θα είχε δημιουργηθεί εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της «διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής» και την υλοποίηση «μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Επίσης, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν ολοκλήρωσαν αξιολογήσεις σε προγράμματα στα οποία είχαν δεσμευτεί». Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν πρόκειται για αλλαγή ρητορικής μόνο, αλλά για στροφή στην πολιτική του. Καραμπινάτη στροφή.

Το κλειδί Τσίπρα για την κάνουλα της ρευστότητας είχε κι άλλα ντεσού, όπως ότι το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων έχουν ηθικό χαρακτήρα, ότι είναι αναληθές πως μέλη της κυβέρνησής του τάσσονται υπέρ της κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «άδικο» το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Spiegel, στο οποίο ένα φωτομοντάζ εμφανίζει την κυρία Μέρκελ στην Ακρόπολη, συνοδεία ναζί αξιωματικών.

Πολύ σύντομα ο Τσίπρας θα κληθεί να εισπράξει...

Διαβάστε ακόμα:

Αψογο δείπνο με ...μαχαίρι και πιρούνι