ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Άσε τον Αντώνη Σαμαρά που πρέπει να του έχουν βγει τα μάτια. Για έλα στη θέση του Αλέκου Αλαβάνου. Τραγική ιστορία. Τι, λες, να σκέπτεται βλέποντας από την τηλεόραση την Άγκελα Μέρκελ να κυττάει όλο γλύκα στα μάτια τον Τσίπρα. Μόνον που δεν τον φίλησε στο στόμα τον δικό μας η Γερμανίδα.

Τέρμα και τελείωσε. Σ' αυτή την πουτάνα τη ζωή όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει, δηλαδή. Μέχρι και ο Τσίπρας πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα παρακαλώ. Φοβερά πράγματα. Και να τον ξεναγεί στην καγκελαρία μια Μέρκελ σαν παρθένα, σαν μια μεγαλοκοπέλλα όλο χάρη και δροσιά.

Από μεγάλο σόι πολιτικό ο Αλαβάνος, καταγωγής από Βενετία, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και πριν επτά χρόνια παραιτήθηκε και έβαλε στη θέση του το δικό του το παιδί,
τον προστατευόμενό του, τον άγουρο ακόμα Αλέξη Τσίπρα. Σ' ένα κόμμα του 4-5% καταδικασμένο να γυροφέρνει σ' αυτά τα ποσοστά. Τελικά;

Ο Τσίπρας να μη θέλει να ξέρει τον μέντορά του, ο δε Αλαβάνος να μην έχει καλή κουβέντα για το πουλαίν του. Για σκέψου, λοιπόν. Για μπες στη θέση του Αλαβάνου, όταν βλέπει τον άνθρωπο που είχε ευλογήσει για να είναι ο μπροστινός ενός κόμματος-τσόντας, που λειτουργούσε σαν κλαμπ με συνιστώσες να γίνεται συνομιλητής της πιο προχωρημένης, της πιο πεφωτισμένης, και γι' αυτό πιο σκληρής και αδιαπραγμάτευτης, δεξιάς στην Ευρώπη. Παθαίνεις την πλάκα της ζωής σου.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τρεις φράσεις του Τσίπρα που άλλαξαν το κλίμα