Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η χώρα βουλιάζει και οι πολιτικοί τον χαβά τους. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί συγκεντρώθηκαν χθες στη Βουλή. Στις σοβαρές χώρες θα έκαναν μία συζήτηση, πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών για να χαράξουν από κοινού τη στρατηγική της χώρας εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Αντ’ αυτού, ο πρωθυπουργός κράτησε για λογαριασμό του τα μυστικά των συζητήσεων, ενώ όσον αφορά την περιβόητη λίστα με τα μέτρα, περιορίστηκε να αναφέρει όχι αυτά που θα κάνει, αλλά που δεν θα κάνει. Τις περίφημες κόκκινες γραμμές. Κάλεσε τα κόμματα να συμφωνήσουν, χωρίς να ξεκαθαρίσει επί ποίου θέματος ζητεί τη συναίνεση. Το εκπληκτικό είναι ότι εισέπραξε πολλά ναι, αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, γενικώς και αορίστως.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση ιδιαίτερα αν «κλωτσήσει» η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια αποχώρησε από τη Βουλή, όταν η πρόεδρος του Σώματος έδωσε στον λόγο στον Γ. Κατρούγκαλο για να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε από τον Α. Σαμαρά, προφανώς ως αντιστάθμισμα στα όσα είπε ο Τσίπρας για τον στενό συνεργάτη του Γ. Παπασταύρου και τα χρήματα που είχε βγάλει στο εξωτερικό.

Το θέμα αυτό μαζί με την αντιπαράθεση για τους μιντιάρχες, βοηθούσης και της πάντα έτοιμης για καβγά προέδρου της Βουλής, χάλασαν το κλίμα που εύκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε συναινετικό.

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν άκουσα να πείτε τίποτα για την ασυλία που παρείχατε στην ολιγαρχία αυτού του τόπου. Δεν είπατε κουβέντα για την ψήφιση που θα αφορά στη διαδικασία αδειών ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Δεν σας άκουσα να συμφωνείτε. Συμφωνείτε; Στηρίζετε; Ακουσα τον κύριο Θεοδωράκη και χαίρομαι. Συμφωνείτε και γιατί πέντε χρόνια δεν ζητήσατε να πληρωθούν ούτε τα τέλη; Εχουν συσσωρεύσει χρέη 40 εκατ. ευρώ. Εσάς η μόνη σας δύναμη ήταν η στήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει»

Αντώνης Σαμαράς: «Μιλάτε για διαπλοκή μιντιάρχες, ολιγάρχες. Δείτε ποιοι σας στήριξαν προεκλογικά και τώρα. Ολόκληρο το λόμπι της δραχμής, οι Φωτόπουλοι πάσης Ελλάδος. Αν είχε κάνει δικός μας υπουργός ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα του φέρονταν τα ΜΜΕ με αυτή την ανοχή; Και έχετε το θράσος να μιλάτε για ολιγάρχες; Πώς φαίνεται σε εσάς που ζητάτε αυξήσεις αποδοχών όταν ένας υπουργός σας έπαιρνε το 12% του μισθού εκείνων που θα επαναπροσλάμβανε; Προστασία με το αζημίωτο. Λαμπρό αριστερό ήθος. Είναι κάτι που δεν σας επιτρέπει να μιλάτε για την ηθική της Αριστεράς».

Διαβάστε ακόμα:

Ο στρατηγός Πάνος και τα πολεμικά του σχέδια