ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Είσαι ο Πούτιν. Ο τσάρος της Ρωσίας. Το αφεντικό της μιας από τις τρεις υπερδυνάμεις του πλανήτη. Σε ρωτάω και δεν νομίζω να σου βάζω δύσκολα. Πώς τον βλέπεις τον Τσίπρα; Όχι, βέβαια, κάποιον σαν κι εσένα τον αρχιγαμάω Βλαντιμίρ. Ένα παιδάκι είναι ο Αλέξης μας, που ψάχνεται. Φτερό στον άνεμο. Αυτό είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και του λέει του δικού μας ο γκάγκστερ, που εκπαιδεύτηκε στα υπόγεια της KBG, ότι θέλω να σε βοηθήσω. Και πράγματι θέλει να βοηθήσει. Διότι μόνον έτσι θα βοηθηθεί κι αυτός, ο τσάρος. Μόνον αν «βοηθήσει» την Ελλάδα που είναι χρεοκοπημένη θα επεκτείνει τη δική του επιρροή ο τσάρος πασών των Ρωσιών.

Δεν είναι κορόιδο ο Τσίπρας. Ούτε χρειάζεται να ανέβει στη ζυγαριά για να μετρηθεί. Ξέρει πολύ καλά τα κιλά του, ότι μπροστά στον τσάρο δεν έχει την αξία ούτε ενός τοπικού αγά. Το παλεύει το παλληκάρι. Διαπραγματεύται το μικρό του, το ελάχιστο εκτόπισμα ακριβώς επειδή το έχει ανάγκη η προοπτική και ο ορίζοντας του τσάρου.

Γίνεται παιχνίδι. Στη κόψη της λάμας της Ευρώπης. Ο Πούτιν παίζει μόνον στα σίγουρα. Δεν έχει να χάσει αυτός, μόνον να κερδίσει. Ο δικός μας θα κερδίσει για πάρτη μας; Αυτό είναι τη ζητούμενο. Το αποτέλεσμα. Όχι η αποτυχία. Να πει αύριο Εγώ ό, τι μπορούσα έκανα. Δεν λέει τίποτα να μπορεί κάποιος να αποτυχαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα παράθυρο στη δημοκρατία