ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

 

Δεν μ' αρέσει να κάνει μεταγραφή κάποιος από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον, σα να μην τρέχει τίποτα. Ώπα, ρε. Δεν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αλλάζεις φανέλλα όταν έχεις καλύτερη προσφορά. Ακόμα και επαγγελματίας πολιτικός να δηλώνει κάποιος, πάλι είναι αδικαιολόγητος να μετακινείται σ' άλλο κόμμα. Χωρίς, μάλιστα, να καταδικάζει το προηγούμενο πολιτικό του παρελθόν.

Είμαι για παράδειγμα κομουνιστής και κάποια στιγμή φεύγω από το θεωρούμενο κομουνιστικό κόμμα και οργανώνομαι στο λεγόμενο σοσιαλιστικό. Αποδεκτό. Αρκεί να μου πω ότι έκανα λάθος που ήμουν στο κάπα κάπα. Να ξέρει και ο πολίτης, ο ψηφοφόρος, ο φορολογούμενος με ποιον έχει να κάνει.

Τι είσαι, ρε, να μου πεις. Αναρχικός, αντιεξουσιαστής, φιλελεύθερος, δεξιός, αριστερός, ό, τι είσαι έχει κάθε δικαίωμα. Ο Δραγασάκης π.χ., όπως πολλά στελέχη του Σύριζα ήταν σκληροπυρηνικοί του ΚΚΕ. Τι έγινε, μεταμορφωθήκανε, δεν μας το λένε. Ο Σύριζας δεν είναι ΚΚΕ, νομίζω. Οι πρώην ΚΚ παραμένουν κομουνιστές ή, άλλαξαν, δεν το λένε. Δεν είναι κακό κάποιος να αλλάξει, από δεξιός να γίνει αριστερός ή, το αντίθετο. Όταν, όμως, παίζεις στην κεντρική πολιτική σκηνή έχεις υποχρέωση να δηλώνεις ποιος είσαι, τι σκέπτεσαι, όχι να κρύβεσαι ιδεολογικά. Ο ξάδελφος του πρωθυπουργού ήταν μαοϊκός. Λέω για τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα που πήρε χοντρό πόστο στο υπουργείο εξωτερικών. Παραμένει μαοϊκός, δεν το ξέρεις. Και ποιας τάσης μαοϊκού είναι, ορίτζιναλ ή, της χήρας Μάο, δεν το ξέρεις.

Μη μου πει κανείς ότι δεν έχει σχέση τι ήταν, τι είναι ο γραμματέας των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου εξωτερικών. Όλα έχουν σημασία, ακόμα και ότι το παλληκάρι είναι πρώτος ξάδελφος, από πατέρα, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας εναντίον όλων ο Τζόγος