ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΟΥΝΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τον Ιούνιο, τον θερμό από κάθε άποψη, όπως αναμένεται, μήνα, περιμένει το πολιτικό σύστημα για αλλαγή σελίδας. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα καταλήξει σε συμφέρουσα για τη χώρα και την ίδια συμφωνία με τους δανειστές. Διαφορετικά, το πρόγραμμα προβλέπει από δημοψήφισμα μέχρι σύγκρουση με τον Λαφαζάνη.

Ο Αντώνης Σαμαράς τον περιμένει στη γωνία. Ευελπιστεί κι αυτός, αλλά προς άλλη κατεύθυνση. Αισιοδοξεί, δηλαδή, ότι η συμφωνία θα είναι ένα νέο μνημόνιο που θα στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Και τότε θα αρχίσει το μάτς.

Αλλά και ο πρώην ένοικος του Μαξίμου έχει κάποιον ή μάλλον κάποιους που τον περιμένουν στη γωνία. Ντόρα, Δένδιας, Στυλιανίδης ετοιμάζονται για την εαρινή επίθεση, για να του πάρουν το κόμμα. Μόνο που δεν έχουν βρεί ακόμη τους 26 βουλευτές που απαιτούνται, για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις διαδοχής.

Λίγο νωρίτερα, στις 14 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ, θα έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση και του δεύτερου στα χρόνια του μνημονίου αρχηγού του. Για τη θέση αυτή παίζουν, η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Άδηλες προς το παρόν οι προθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και της Εύας Καιλή.

Με νέο αρχηγό θα βρει ο Ιούνιος και τη ΔΗΜΑΡ, μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί, οδηγώντας το κόμμα σε συνέδριο στις 25 Μαΐου, με θέμα την εκλογή αρχηγού. Ο μόνος, μέχρι στιγμής, που έχει δηλώσει υποψήφιος, είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας μέχρι πρότινος της Κ.Ε.

Διαβάστε ακόμα:

Σύριζα παίξε μπάλα, το τελεσίγραφο των πολιτών