Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΦΥΓΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δύο βήματα μπροστά κι ένα πίσω κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές, αυτή τη φορά όχι με ευθύνη εξωγενών παραγόντων, αλλά δικών της ανθρώπων.

Δεν πρόλαβε ο Γιάννης Δραγασάκης να ανακοινώσει στους συντρόφους του ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους έως τις 19 Μαίου και βρέθηκε αντιμέτωπος με την αντίδραση κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Στην ομοβροντία κατά της διαπραγματευτικής τακτικής και της ίδιας της διαπραγματευτικής ομάδας πρωτοστάτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

Ο Δραγασάκης αποχώρησε απογοητευμένος από τη συνεδρίαση και λίγο αργότερα μία ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας επιβεβαίωνε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψει στις κόκκινες γραμμές.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη», προσθέτει.

Όμως και άλλα στελέχη, κυρίως αυτά που προέρχονται από το Αριστερό Ρεύμα, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. εξέφρασαν την διαφωνία τους για πτυχές της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης. Κριτική στάση κράτησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κυρίως για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ποτάμι πνίγει τη ΝΔ και γίνεται ΠΑΣΟΚ