ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για τρίτη φορά από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για το ενδεχόμενο να βγει από την κυβέρνηση. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος παραιτούμενος και όχι ο πρωθυπουργός που είναι και ο αποκλειστικά αρμόδιος για το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Times, ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε μήνυμα με αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, τονίζοντας πως «...γνωρίζει πότε πρέπει να αποχωρήσει από το πόστο του υπουργού, καθώς δεν πρόκειται να γελοιοποιηθεί συμβιβαζόμενος σε επίπεδο αρχών και λογικής».

Στο ίδιο πνεύμα του «...κανείς δεν μπορεί να με διώξει, εγώ θα αποφασίσω πότε θα φύγω», ήταν και η δήλωση του μετά το «μακελειό» στη Ρίγα Λετονίας, όταν είχαν οργιάσει οι φήμες για αποπομπή του. Το σκωπτικό του μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter είχε αποδέκτες και στο εξωτερικό, καθώς ήταν γραμμένο στα αγγλικά. «Κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις αναζωπυρώνονται, κάποια νέα φήμη της παραίτησής μου, θανάτου μου κλπ ξεπηδά. Κάπως διασκεδαστικό...» ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο παραίτησης του είχε μιλήσει και μετά το επεισόδιο με τους αναρχικούς στα Εξάρχεια, ενώ έκπληξη προκάλεσαν και τα όσα είπε στις καθαρίστριες του υπουργείου του. «Το πρόβλημά σας θα λυθεί σε ένα χρόνο. Ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Αν είμαστε, βλέπουμε».

Με τον Βαρουφάκη παρατηρείται το φαινόμενο να ανοίγει ο ίδιος θέμα παραίτησης του κάθε φορά που στριμώχνεται και να σπεύδει πάλι ο ίδιος να το διαψεύσει, όταν το θέτουν το θέτουν άλλοι. Το άλλο εκπληκτικό είναι ότι τη διάψευση την κάνει ο ίδιος ή το υπουργείο του και σπανίως το Μαξίμου.

«Για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης», είχε επισημάνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανάλογη περίπτωση, διατύπωση που θα ταίριαζε καλύτερα σε ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου.

Διαβάστε ακομα:

Εκτός από το καθημερινό ρουφιανιλίκι