ΟΤΑΝ Η ΑΥΓΗ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν φανατικός Συριζαίος θα είχε πληροφορηθεί έγκαιρα τις διαθέσεις των κομματικών απέναντι στην Έλενα Παναρίτη. Έτσι ούτε σύμβουλο του θα την διόριζε ούτε -πολύ περισσότερο- εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.

Η Αυγή είχε προειδοποιήσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2009 για το φαινόμενο Παναρίτη, θέτοντας δημοσίως το ερώτημα αν είναι ένας επικίνδυνος αδαής ιδεολόγος ή ένα καλά κρυμμένο αρπακτικό.

Ήταν η περίοδος που ο Γιώργος Παπανδρέου την τοποθέτησε δεύτερη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και κυκλοφόρησε το βιογραφικό της που, μεταξύ άλλων την εμφάνιζε ως θεσμική οικονομολόγο και μέτρ στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα ειδικότητα που απόκτησε στο Περού, όπου επί προεδρίας Φουτζομόρι εργάστηκε για το κτηματολόγιο της χώρας και βραβεύτηκε με τη διάκριση της καλύτερης πρακτικής πρότασης και καινοτομίας.

Η τεχνοκράτης Έλενα Παναρίτη είχε προκαλέσει εγκεφαλικά στους συναδέλφους της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν δήλωνε «...δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Κι όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα».

Διαβάστε ακόμα:

Σύριζα: Είμαστε ένα απέραντο καφενείο