ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Έχω μια ευχάριστη είδηση για το Γιάννη Στουρνάρα. Να μην ενοχλείται από τις επιθέσεις της Ζωής. Γιατί το ίδιο είχε πάθει και ο Γιάννης Πανούσης, αλλά έμεινε όρθιος. Και πιο όρθιος δεν γίνεται.

Έτσι ο μεν πρωθυπουργός του έδωσε και την αρμοδιότητα της ΕΥΠ, οι δε πολίτες την πρωτιά σε θετικές γνώμες. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της GPO για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θετική γνώμη έχει το 59,4% και αρνητική μόνο το 23%. Ουδείς άλλος υπουργός έχει αυτή την απήχηση.

Οι κόντρες Πανούση με τους οργανωμένους συντρόφους του κρατάνε από την εποχή που ήταν πρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Αιτία η στάση του στην προωθούμενη τότε από τη ΝΔ κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Κατά τους νεολαίους, ο Πανούσης δεν πολέμησε το σχέδιο, όπως έπρεπε. Οι διαφωνίες του με τους νεολαίους του Συνασπισμού παρά λίγο να τινάξουν στον αέρα και την υποψηφιότητα του για την υπερνομαρχία Αθηνών.

Ο Αλαβάνος σκέφθηκε προς στιγμήν να αποσύρει την υποψηφιότητα του. Μέσα σ' αυτό το κλίμα ο προερχόμενος από τη νεολαία του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, δεν πραγματοποίησε καμία κοινή εμφάνιση με τον Πανούση. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό δέκα χρόνια από τότε, να τον κάνει υπουργό του στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια η αιτία για την έκρηξη της Ζωής και της Ραχήλ