ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ «ΚΟΜΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 

Είναι γνωστό ότι στην μεταπαναστατική Ελλάδα του 1821 τα πρώτα κόμματα που φτιάχτηκαν είχαν τα ονόματα των τότε μεγάλων δυνάμεων. Το «Αγγλικόν κόμμα», όχι απλά ένα άσχετο όνομα που ήταν φιλοβρετανικό. Το «Γαλλικόν κόμμα» και το «Ρωσικόν κόμμα» στο οποίο ήταν κατά 90% οι οπλαρχηγοί, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης και σία.

Η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι επόμενο να επηρεάσει τον ντόπιο κομματικό χάρτη. Ήδη, μετά την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι αλλαγές ήταν ορατές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους πήρε η κάτω βόλτα, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στα ίδια. Εκτινάχθηκε η Χρυσή Αυγή και κυρίως ο σύριζας, ενώ στήθηκαν δύο νέα κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημάρ.

Ακολούθησε το Ποτάμι, άλλο νέο κόμμα στην πιάτσα. Τι θα πει ο έμπειρος παρατηρητής; Ότι η αγορά κάνει κρα για νέο κόμμα, για ένα βαρβάτο κόμμα, όμως για να στηθεί και να θεριέψει αυτό χρειάζεται αρχιδάτος αρχηγός. Κουβέλης, Θεοδωράκης, Καμμένος, Τσίπρας είναι μικρών κυβικών.

Αν, δηλαδή, ο Τσίπρας ήταν της κλάσεως Ανδρέα Παπανδρέου θα είχε γίνει πρωθυπουργός από το 2012. Θα τους είχε πάρει παραμάζωμα. Κι όταν θα κέρδιζε τις εκλογές στην κυβέρνηση θα κρατιότανε περισσότερο από πέντε μήνες.

Έχω την πληροφορία ότι μαγειρεύεται να σκάσει μύτη το «Γερμανικόν κόμμα», μ' αυτήν την ονομασία φόρα παρτίδα. Ούτε Ανεξάρτητοι Έλληνες και Απροσκύνητοι. Ούτε κόμμα «Γαμιέται η Ευρώπη» και «Για την Ευρώπη των λαών».

Ποια είναι σήμερα η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης; Η Γερμανία. Ε, κάποιοι Έλληνες πονηροί που βρίσκονται σε ζυμώσεις με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε τα έχουν ετοιμάσει όλα για να ανοίξουν το μαγαζί. Με την ονομασία «Γερμανικόν κόμμα».

Ένα ακόμα παραμύθι του αποδυτηριάκια. Όχι αέρα πατέρα, όμως. Ένα παραμύθι που εκφράζει πραγματικότητα. Που λέει ότι σήμερα δεν υπάρχουν ανεξάρτητα κόμματα. Όλα τα κόμματα έτσι ή, αλλοιώς, συμμαχικά ή, με αντιπαλότητα παίζουν στο ευρύτερο γήπεδο της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Σενάρια τρόμου για την επόμενη μέρα