ΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Είναι φανερό, ολοφάνερο ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν με τίποτα να ξεκόψει η Ελλάδα. Επειδή δεν τους συμφέρει. Επειδή θα τους προκαλέσει μια ζημιά το grexit. Επειδή θα τους κάνει να τρέχουν. Το ερώτημα είναι άλλο. Η Ελλάδα του Τσίπρα, μάλλον ο Τσίπρας της Ελλάδος θέλει πράγματι την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη;

Δεν το ξέρεις. Λαμβάνοντας υπ' όψιν αυτό που λέγεται σύριζα τα τελευταία πέντε χρόνια η απάντηση είναι ότι δεν ξέρεις τι θέλει ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας, ο Βαρουφάκης. Όπως δεν γνωρίζεις τι ήθελαν προχθές, τι χθες, τι σήμερα, τι αύριο.

Δεν το συζητάμε ποιο είναι το σκηνικό. Η Ευρώπη, άλλο αν διαφωνείς με τις προτάσεις της, παίζει καθαρά και για το συμφέρον της θέλει μαζύ της την Ελλάδα από τη μία. Από την άλλη ο σύριζας δεν παίζει καθαρά, δηλαδή όχι με σταθερή θέση, πάντα προς το συμφέρον της χώρας, τι ακριβώς θέλει.

Ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας εκπροσωπεί τον σύριζα, δηλαδή την κυβέρνηση, δηλαδή την Ελλάδα. Όχι ο Λαφαζάνης που λέει «Όχι» στο ευρώ, όχι ο Βαρουφάκης που υπηρετεί το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη. Έστω, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας που, αποδυτηριάκιας μιλάει, περισότερο «εκβιάζεται» από τον Βαρουφάκη (με τη δική του «ομάδα» βουλευτών) παρά από τον Λαφαζάνη, θέλει μια έντιμη συμφωνία με το eurogroup. Να το πω αμέσως! Λείπει ο μεσάζων.

Συμβαίνει. Να θέλουν και οι δύο πλευρές, αλλά να μη μπορούν να συμφωνήσουν, για το γαμώτο του καθενός. Όταν, όμως, μπαίνει στη μέση ο κατάλληλος άνθρωπος, αυτόν που τον εμπιστεύονται και οι δυο, η δουλειά κλείνει. Οι δύο πλευρές τα βρίσκουν.

Ανάμεσα στην Ευρώπη και στον Τσίπρα λείπει ο συνδετικός κρίκος. Εκείνος που θα πείσει τους δανειστές, που πραγματικά θέλουν τη συμφωνία, ότι δεν σας ξευτυλίζει ο Τσίπρας μ' αυτά που ζητάει. Θα πείσει και τον Τσίπρα ότι πράγματι είναι ό, τι καλύτερο για την Ελλάδα αυτό που προτείνουν οι δανειστές.

Διαβάστε ακόμα:

Επόμενος πρωθυπουργός ο Σταύρος Θεοδωράκης