ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν χάσει το δημοψήφισμα, αν δηλαδή πλειοψηφήσει το «ναι» την Κυριακή; Πολλοί λένε πως πρέπει να παραιτηθεί για να πάει η χώρα σε εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό υπαινίχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, - « θα έχουμε εξελίξεις αν χάσουμε», είπε συγκεκριμένα- αλλά το κλίμα στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος δεν έχει οριστικοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα το λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα το σεβαστεί, το τι θα κάνουμε θα το δούμε», αποφάνθηκε ο Νίκος Βούτσης.

Η προβληματική γύρω από το θέμα θυμίζει τις δημοτικές εκλογές του 1986, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχασε και τους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας από τους νεοδημοκράτες Έβερτ, Ανδριανόπουλο και Κούβελα.

Κάποιοι υπαινίχθηκαν δυσαρμονία μεταξύ λαού και Βουλής, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου έσπευσε να τους ...κατευνάσει με την ...ιστορική πλέον φράση του «νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση, το μήνυμα ελήφθη». Ωραία χρόνια.

Ποιο θα είναι το μήνυμα σε περίπτωση που πλειοψηφήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα; Προβλέπω φοβερές πολιτικές ανακατατάξεις...

Διαβάστε ακόμα:

Φτιάχνεται «κόμμα γερμανικό» στην Ελλάδα