ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Πώς θα πάμε, ρε, στο δημοψήφισμα χωρίς ντημπαίητ, δεν γίνεται αυτό. Όπως δεν γίνεται debate χωρίς τη συμμετοχή του πρωθυπουργού. Να, γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε δημόσια αναμέτρηση, μια λογομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκέψου να γίνει! Να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός την πρόκληση του αρχηγού κόμματος που δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Θα είναι σα να αναγνωρίζει ο Τρίπρας ότι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο κατ' ευθείαν αντίπαλός του είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ίδιο που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το 1974, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ο Γεώργιος Μαύρος με 20,5% και τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,5%. Ποιο ήταν το σκηνικό, να σου πω.

Ο κουφός αγνοούσε τον κυριλάτο αρχηγό της Ενώσεως Κέντρου-Νέες Δυνάμεις και κοντραριζότανε με τον απατεώνα Ανδρέα Παπανδρέου. Αποτέλεσμα, στις εκλογές του 1977 ο Μαύρος έπεσε στο 12% και ο Ανδρέας ανέβηκε στο 26%.

Το Ποτάμι είναι τέταρτο κόμμα στη Βουλή, με 6%, πίσω από την Χρυσή Αυγή, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης παίζει σαν ισοϋψής με τον Τσίπρα που πήρε 36%. Ο δεύτερος Σαμαράς και ο τρίτος Μιχαλολιάκος με 26,89 και 6,3% αντίστοιχα, είναι εκτός κόλπου.

Διαβάστε  ακόμα:

Ποιον άνθρωπο έχει ανάγκη ο Τσίπρας