ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ!!!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πληροφορίες για επαναπροσέγγιση κυβέρνησης - δανειστών στη βάση της πρότασης Γιούνκερ που απορρίφθηκε αρχικά, κυκλοφορούν από το πρωί. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαικής Ένωσης για την επανέναρξη του διαλόγου, χωρίς,όμως, την ακύρωση του δημοψηφίσματος. Θα πρέπει, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει το «ναι».

Ο πρωθυπουργός δέχεται σοβαρές πιέσεις από υπουργούς και κομματικά στελέχη να κάνει πίσω και να αποπέμψει πάραυτα τον Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι ο πρώτος που θα πληρώσει για τους άστοχους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ένας δεύτερος λόγος που οδηγεί τον Αλεξη Τσίπρα σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τη σχέση με τους δανειστές, είναι η κατάρρευση της οικονομίας και η αναγκαιότητα, όπως προδιαγράφεται, λήψης νέων οδυνηρότερων μέτρων, όπως το κούρεμα των καταθέσεων και τη δέσμευση όλων των διαθέσιμων αποθεματικών των ταμείων, που είναι άγνωστο πως θα γίνουν δεκτά από το λαό.

Σημαντικό ρόλο για πιθανή στροφή, φαίνεται να έχει παίξει και η διαπίστωση ότι η ελληνική κρίση ελάχιστα έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, αντίθετα με ό,τι υπολόγιζε η κυβέρνηση.

Αποδείχθηκε δηλαδή ότι ούτε αυτή τη φορά- η προηγούμενη ήταν το 2011 επί ΓΑΠ- απέδωσε η πολιτική του πιστολιού πάνω στο τραπέζι. Προφανώς γιατί κάποιοι θα κατάλαβαν ότι ήταν άσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Θεοδωράκης: Είμαι ο επόμενος Τσίπρας