ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Μέχρι την τελευταία στιγμή της παραίτησής του ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν έκρυβε την ικανοποίηση του ότι του ανήκει σημαντικό μερίδιο στο «ΟΧΙ» της κάλπης. Και από την άλλη δεν αισθανόταν υπαίτιος προσωπικά επειδή δεν είχε προχωρήσει η Συμφωνία με τους δανειστές, πέντε μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Να, όμως, που το αδελφάτο του σύριζα θα μπει στη μάχη της διαπραγμάτευσης χωρίς τον υπουργό της οικονομίας.

Λέω αδελφάτο την προεδρική παρέα του πρωθυπουργού Τσίπρα, δηλαδή τους Παππά, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Σακελλαριδη, επειδή αποτελούν κάποια ξεχωριστή ομάδα, κάτι
περισσότερο από κομματική, σε καμμία περίπτωση δεν συγκροτούν τάση, συνιστώσα, αλλά είναι άνθρωποι ίδιας ηλικίας περίπου κι αυτοί ακριβώς είναι που κάνουν όλο το παιχνίδι του σύριζα, της κυβέρνησης, της Ελλάδος .

Αλλοίμονο και να μην ήταν αδελφάτο, ένα είδος στοάς οι σύντροφοι που σήμερα κρατάνε και οδηγάνε το πηδάλιο της χώρας. Αλλοίμονο να μην τους συνέδεαν ισχυροί κώδικες ζωής. Αλλοίμονο και να μη λειτουργούσε ανάμεσά τους η απόλυτη παραδοχή του ενός στον άλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Βαρουφάκης πήγε για ...μπάνιο