ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Ακούς αυτά που λένε στο ευρωκοινοβούλιο σε βάρος της Ελλάδος οι Ευρωπαίοι κορυφαίοι πολιτικοί και τρελλαίνεσαι. Όχι ακριβώς εναντίον της Ελλάδος αέρα πατέα, ούτε συγκεκριμένα εναντίον του ελληνικού λαού. Οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει με τους υποτίθεται υπεύθυνους κυβερνητικούς της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Έχουν δίκαιο οι εταίροι μας. Κι αυτοί που τα χώνουν περισσότερο είναι οι εκπρόσωποι των μικρών, των φτωχών χωρών. Της Σλοβακίας, της Πορτογαλίας, της Λετονίας, ένα σωρό άλλοι μικροί. Επειδή στην πράξη η Ελλάδα συμπεριφέρεται όχι ως εταίρος, ως συνεταίρος αλλά ένας μικρός νταβατζής. Μικρός διότι σα μέγεθος η Ελλάδα είναι μικρό.

Η Ελλάδα υποφέρει. Σύμφωνοι, αλλά δεν φταίμε εμείς, λένε οι Ευρωπαίοι. Κι εμείς, άλλος λίγο, άλλος πολύ, πέσαμε στο ίδιο λούκι, αλλά όλοι καθαρίσαμε. Διότι είμαστε αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι. Όχι σαν Έλληνες ανεύθυνοι και ζαμανφού.

Αναρωτιέσαι. Γιατί δεν διώχνουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, όταν είναι μια χώρα-πληγή στην Κομισιόν. Επειδή δεν τους συμφέρει. Άσε τις μαλακίες που λέγονται και από τις δύο πλευρές. Και από την Ελλάδα και από την Ευρωζώνη. Οι μεν εταίροι λένε ότι θέλουν να μας βοηθήσουν, οι δε Έλληνες ότι είστε υποχρεωμένοι διότι έχουμε Ιστορία, σας δώσαμε πολιτισμό και ότι η Ευρώπη έχει δημοκρατική παράδοση.

Όλα αυτά είναι μαλακίες. Σκέτες. Δεν μας πετάνε με τις κλωστές επειδή περίπτωση grexit ισοδυναμεί με καταστροφή τους. Δεν πρόκειται απλά για μια ζημιά. Δεν το λένε, δεν θέλουν να το πουν πώς και με ποιες απώλειες θα συνέλθουν και μετά από πόσα χρόνια έτσι και σκάσει στ' αλήθεια-όχι μόνον στα χαρτιά, όπως συμβαίνει-το κανόνι της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Της πασαρέλας ο Βαρουφάκης, όχι της αρένας