ΟΙ ΑΝΕΜΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Αυτό είναι πρόκληση. Καραμπινάτη πρόκληση. Και κάτι περισσότερο από πρόκληση όταν για κάποιους είναι εντελώς αδιάφορο να διαβάζουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο Κώστας Καραμανλής κάνει τις… διακοπές του σε ορεινό χωριό της Λευκάδας.

Φοβερά πράγματα. Σα να μην έπεσε από τα χέρια του το κρύσταλλο αξίας και παράδοσης και έγινε θρύψαλα. Κανένα πρόβλημα για τη χοντρή ζημιά. Πρωθυπουργός πεντέμισυ χρόνια ήτανε αυτή η πολιτική μπουχέσα, ο Κώστας Καραμανλής, δεν ήταν ένας απλός δημόσιος υπάλληλος που ευθύνεται για κάτι ασήμαντο. Για κάτι ανάξιο αναφοράς. Έχει και αυτός τις τεράστιες εθνικές ευθύνες για την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Κι όμως. Δεν τρέχει κάστανο. Ο εγκληματίας κυκλοφορεί χωρίς ενοχές και τύψεις. Και το χειρώτερο, ποντάρουνε επάνω του για λύση εναλλακτική. Αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Κόμματα και ΜΜΕ, πολιτικοί και δημοσιογράφοι συμμετέχουν σε μια περίεργη συνωμοσία και αντιμετωπίζουν τον ανηψιό του εθνάρχη σαν ένα σκληρά εργαζόμενο, γι’ αυτό σαν άνθρωπος κι αυτός χαλαρώνει, λέει, στις διακοπές του και απολαμβάνει τις τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ. Καμμία σύμπτωση. Άτομα που σε έκαναν συντρίμμια είναι αναγκαίοι. Τόσο αναγκαίοι όσο και οι σημερινοί που, υποτίθεται, κυβερνάνε κι αυτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο μπούλης του Σύριζα κάνει στράτα