ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, αποφάνθηκε η Άγκελα Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συμφωνεί απόλυτα με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις Γιούνκερ και Μοσχοβισί, λες κι είχαν αυτοί την ιδέα για ανανέωση της λαϊκής εντολής. Το βέβαιο είναι ότι καιρό τώρα οι δανειστές πίεζαν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πέρα τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ, αφ ενός μεν για να επιτευχθεί συμφωνία και αφ ετέρου για να εφαρμόσει ανεμπόδιστα στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.

Πρότειναν μάλιστα τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης χωρίς τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και τους ΑΝΕΛ. Μία νέα πλειοψηφία της απερχόμενης Βουλής με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα στήριζε την δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, όμως έδειξε απρόθυμος να υιοθετήσει τις εισηγήσεις των Ευρωπαίων, κάτι που δεν απέρριψε στη συνέχεια, μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Εδώ είμαστε τώρα. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές με τον Τσίπρα να επιδιώκει την αυτοδυναμία που και να μην έρθει, οι Βρυξέλλες δεν θα τον αφήσουν αβοήθητο.

Το σχέδιο για μια πολυκομματική κυβέρνηση αμιγώς φιλοευρωπαϊκή μπορεί να τεθεί σε λειτουργία να πάσα στιγμή. Χωρίς τη γκρίνια του Λαφαζάνη, τις τρικλοποδιές Βαρουφάκη και τις παρασπονδίες της Ζωής...

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ανδρέας κρίνει και βαθμολογεί τον Αλέξη!