ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου με την εφαρμογή της στρατηγικής όχι σε όλα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να διεκδικήσει στις 20 Σεπτεμβρίου την αυτοδυναμία ακολουθώντας την τακτική του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2007.

Εχθρός του τότε προέδρου της Ν.Δ. οι φοβερές πυρκαγιές με τους 70 νεκρούς. Εχθρός του Τσίπρα σήμερα το μνημόνιο. Στόχος –και στις δύο περιπτώσεις- η μεταστροφή του κλίματος. Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει αυτή τη φορά τη γλώσσα της αλήθειας. Το είπε καθαρά στη σύσκεψη των 17 στελεχών που συγκάλεσε στη Βουλή για να τους ανακοινώσει την πρόθεση του για πρόωρες εκλογές.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε ένα απόθεμα ειλικρίνειας. Ο κύκλος αυτός έχει κλείσει. Πρέπει να απολογηθούμε στους πολίτες για να μας εμπιστευθούν και να πιστέψουν ότι είμαστε οι καλύτεροι και ικανότεροι.

Ο Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να ασκήσει σκληρή κριτική στους πρώην συντρόφους του κόμματος Λαφαζάνη, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Σχεδιάζει να καλύψει τις όποιες απώλειες προς τα αριστερά του με ψηφοφόρους από το χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας δεν θα έλεγε όχι σε ανανέωση της συνεργασίας του με τους ΑΝΕΛ, ούτε θα αρνιόταν σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο με τους Στ. Θεοδωράκη και Φ. Γεννηματά.

Διαβάστε ακόμα:

Μνημονιακός και ο Λαφαζάνης