ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε μαγαζί γωνία τείνουν να εξελιχθούν τα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στο Κέντρο της Αθήνας, όπου δεν συρρέουν μόνο απλοί ψηφοφόροι, αλλά και φερέλπιδες πολιτευτές με το αίτημα να συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες. Λέγεται ότι ακόμη και πρώην υπουργοί έχουν ζητήσει να είναι υποψήφιοι.

Λίγο πριν ο πρόεδρος Βασίλης αρχίζει να δρέπει ό,τι έχει σπείρει από το 1974,πλάκωσαν σαν συνεταίροι όσοι μυρίζονται το ψητό. Και το ψητό κατ’ αρχήν είναι στο... διορισμό των βουλευτών. Χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου, βρίσκεσαι στη Βουλή λόγω λίστας. Δηλαδή γράψε 7.000 ευρώ μηνιαίως. Βεβαίως ο πρόεδρος έχει πεί ότι κανείς βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων δεν θα μένει στη Βουλή πάνω από έξι μήνες.

Θα παραιτείται παραχωρώντας τη θέση του στον επόμενο της λίστας. Αλλά κι έτσι να είναι, λίγα είναι 42.000 χιλιάρικα για έξι μήνες και ο τίτλος του πρώην βουλευτή; Άσε που αν μπει το κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα επικρατήσει, θα έχεις μερίδιο στη μοιρασιά της κρατικής εξουσίας που απαρτίζουν πρόεδροι οργανισμών, γενικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη ΔΣ σε κρατικούς φορείς- δεν θα μείνει αβόλευτος ούτε ένας πολιτευτής.

Με βάση τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η Ένωση Κεντρώων μπορεί να εκλέξει μέχρι 15 βουλευτές. Το κόμμα θα επιχορηγείται από τον κρατικό προυπολογισμό, και ο πρόεδρος του θα κινείται με κρατικό αυτοκίνητο και φρουρά. Μεγαλεία.

Μόνο που το πέρασμα του Λεβέντη στην άλλη όχθη δηλαδή από την πολιτική ανυπαρξία στην πολιτική πραγματικότητα δεν θα γίνει αβρόχοις ποσίν. Κάποιοι θα τον περιμένουν στη γωνία για να τους εξηγήσει πόθεν έσχες όσα ξόδευε επί μισό τώρα αιώνα για τις κομματικές του δραστηριότητες αλλά και το κανάλι που τον έκανε γνωστό και στη συνέχεια το μοσχοπούλησε.

Διαβάστε ακόμα:

Κανείς από τους δύο δεν θα γίνει πρωθυπουργός