ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ 44% ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ 11% ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Δήμος Αρριανών είναι δήμος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα σύνορα με την Βουλγαρία. Συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αρριανών, Φιλλύρας και των κοινοτήτων Οργάνης και Κέχρου. Η έκταση του Δήμου είναι 771,2 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 16.577 κάτοικοι ,σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Φιλλύρα

Η Βικιπαίδεια, απ' όπου και το κείμενο, θα πρέπει να προσθέσει δύο ακόμη σημαντικά στοιχεία για το δήμο Αρριανών. Ότι στο δήμο αυτό, το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του, το ασύλληπτο για την εποχή 44,14% και η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη το μικρότερο ποσοστό της πανελληνίως- μόλις 0,28%.

Δυστυχώς για τον Θεοδωράκη, στην έκκληση του για ποσοστό 10% ανταποκρίθηκαν μόλις τρεις άλλες περιοχές, η Ροδόπη, με 16,16%, η Πάτμος με 14,25% και το δημοτικό διαμέρισμα Φιλοθέη-Ψυχικό με 10,18%.

Αντίθετα, υποχώρησε η δύναμη του σε πολλές άλλες περιοχές της Αττικής, όπως η Κηφισιά και τα Βριλήσσια, που στις προηγούμενες εκλογές του είχαν δώσει διψήφια ποσοστά, ενώ υπήρξαν περιοχές όπου το ποσοστό του δεν έφτασε ούτε το 1%. Νίσυρος 0,54%, Λειψοί 0,93% .

Το Ποτάμι πλήρωσε τη σπουδή του να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε ότι αναγκάστηκε να το κάνει. Ο Θεοδωράκης έφτασε ένα βήμα πριν από την παραίτηση του από τη θέση του επικεφαλής, εκτιμώντας ότι απέτυχε στην αποστολή του για άνοδο της εκλογικής δύναμης του κόμματος του, αλλά μεταπείστηκε από τους στενούς συνεργάτες του.

Άξιο έρευνας, όμως, είναι το ποσοστό 11,37% που πήρε ο Λεβέντης στον Πόρο, αλλά και τα ποσοστά άνω του 5% σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας. Ποσοστά που δεν εξηγούνται με τον κοινό νού, όπως το ποσοστό ρεκόρ 6% του Λαφαζάνη όχι στην οικεία για τον ίδιο δεύτερη περιφέρεια Πειραιά, αλλά στο Δημοτικό διαμέρισμα Διστόμου- Αράχωβας. Προφανώς οι ψηφοφόροι ήθελαν να επιδοκιμάσουν τον αγώνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των συγγενών των σφαγιασθέντων.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι άνεργοι δεν ψήφισαν κόμματα εξουσίας