ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

 

Την έχετε ακούσει την ιστορία με το μαγκάκι το κατσικάκι που την είδε αλλοιώς, μέχρι ότι μπορεί να επιβιώσει και σα λύκος, και την έκανε έξω από το μαντρί. Τελικά το έφαγε το μαύρο σκοτάδι το κατσικάκι. Γνωστή η κατάληξη.

Στην πολιτική η απόδραση από το μαντρί, δηλαδή από το κόμμα, είναι πέρα για πέρα παραδειγματική. Μεγέθη πολιτικών, πρώην υπουργοί και μεγαλοκομματάρχες στη περιοχή τους και με πανελλήνια αναγνώριση, έφαγαν το κεφάλι τους όταν βγήκαν τσάρκα έξω από το μαντρί. Και σχεδόν όλοι στην συνέχεια... επέστρεψαν στο μαντρί.

Να σου πω ονόματα, όσα θέλεις. Ούτε ένας είναι, ούτε δέκα, περισσότεροι είναι. Τελευταίο «θύμα» αγριοκάτσικου που την είχε δει και πολύ ντίβα, και πολύ πρώτη, ήταν αυτό το περίεργο κορίτσι, αυτό το κάτι άλλο με το όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν το συζητάμε ότι η κυρία πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε δίκαιο σ' όλα όσα κατηγορούσε τον Τσίπρα. Δεν μετράει το σωστό όμως στην πολιτική. Το έντιμο, το δίκαιο, το οφέλιμο. Ο πολιτικός έχει να κάνει με τον κόσμο.

Πέρα απ' αυτό. Η κυρία Ζωή κυκλοφορούσε σαν η πρώτη φίρμα των εκλογών. Ότι εγώ είμαι και καμμία άλλη σαν κι εμένα. Κατέβηκε υποψήφια με το κόμμα του Λαφαζάνη, αλλά με τη συμφωνία ότι επικοινωνιακά εγώ, η Ζωή θα είμαι πάνω από τον αρχηγό Λαφαζάνη.

Πράγματι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας ομιλήτρια ήταν η Κωνσταντοπούλου! Όχι ο Λαφαζάνης, ούτε ο Μανώλης Γλέζος.

Το φοβερό! Η Κωνσταντοπούλου όταν την καλούσαν τα κανάλια αρνούνταν να στηθεί σε παράθυρο. Δεν ήθελε κανέναν άλλον δίπλα της, απέναντί της. Όποτε εμφανίστηκε, ήταν μόνη της! Όπως ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης.

Έμεινε εκτός Βουλής η πρώην προέδρός της! Η Λαϊκή Ενότητα δεν πέρασε το 3%. Πραγματικά δεν το περίμενε αυτό η κυρία Ζωή. Έστω κι αν δεν το χρεώνεται σαν... προσωπική αποτυχία διότι δεν είναι η αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας, είναι... υπεράνω του Λαφαζάνη.

Εκτός Βουλής η Κωνσταντοπούλου, όμως όχι και εκτός κόλπου. Παραμένει στο παιχνίδι. Δεν την χάνουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας και Λεβέντης οι μεγάλοι νικητές