ΚΕΡΔΙΣΕ... ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Μας ζάλισαν τον έρωτα. Μας τα έπρηξαν. Τόσο πολύ που μας έχουν πιάσει πόνοι αφόρητοι στα δυο μπαλάκια μας. Έλληνες μαλάκες και ξένοι απατεώνες μιλάνε για... νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Ότι κέρδισε το παλληκάρι, για μια φορά ακόμα. Τι κέρδισε, όμως;

Εδώ σε θέλω. Πήρε, λένε, το ντέρμπυ των εκλογών ο σύντροφος Τσίπρας. Εγώ ο καπετάν μαλάκας τι κέρδισα; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος αρχιμαλάκας που θαρρεί ότι ο ίδιος κέρδισε κάτι τι επειδή ο πρόεδρος του σύριζα κέρδισε τον Μεϊμαράκη, να μου τον δείξουν ποιος είναι αυτός.

Όταν κερδίζει η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός, τότε ναι, ο οπαδός στην εξέδρα χαίρεται. Λογικό. Λογικότατο. Επειδή βγήκε νικητής στο γήπεδο η ομαδάρα του. Ο Τσίπρας ποια νίκη, γαμώ το στανιό μου, πέτυχε και εγώ, που κοιμάμαι όρθιος φαίνεται, δεν πήρα καν πρέφα!

Αν το δούμε ποδοσφαιρικά, συμφωνώ κι εγώ μαζύ και οι όρχεις μου και το μυαλό μου, ότι πράγματι μπορεί κανείς να ομιλεί για νίκη του Τσίπρα. Όχι ακριβώς ποδοσφαιρική, διότι στο γήπεδο παίζει και σκοράρει και κερδίζει η ομάδα, οι παίκτες. Το αποτέλεσμα στις εκλογές δεν το πέτυχε ο Τσίπρας, το σκορ ανήκει στους ψηφορόρους, αυτοί έπαιξαν μπάλλα, αυτοί ψήφισαν.

Ούτε ποδοσφαιρική, λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα η νίκη του πολιτικού, του κάθε πολιτικού. Το μόνο που «πετυχαίνει» προεκλογικά ο κομματάρχης είναι να παραμυθιάσει τον κοσμάκη, να τον πιάσει κορόιδο πάνω στην απελπισία του ότι αυτός θα του... αλλάξει τη ζωή, ότι θα την κάνει καλύτερη.

Το μνημόνιο το κέρδισε ο Τσίπρας; Όχι. Άρα, δεν έχεις κανέναν νικητή Τσίπρα! Αυτό που έχεις, κύριε μαλάκα, είναι τον μεγάλο ηττημένο. Πολιτικά, εθνικά, οικονομικά ηττημένο. Ο γκραν σουξέ ηττημένος είναι ο Τσίπρας.

ΔΕΝ έσχισε τα μνημόνια ο Τσίπρας. ΔΕΝ τα κούρεψε. ΔΕΝ διαπραγματεύθηκε επιτυχώς το τρίτο μνημόνιο που το υπέγραψε, αφού παραδέχθηκε ότι ΔΕΝ τα κατάφερε, ότι συμβιβάστηκε με τους δανειστές σε ΒΑΡΟΣ της Ελλάδος.

Αυτός, ρε, είναι ο νικητής, που θέλετε να μας τρελλάνετε! Μπορεί, όμως, να γίνει νικητής ο Τσίπρας, αν τα καταφέρει αν υπηρετήσει το μνημόνιο. Τότε, ναι! Και θα ειναι πράγματι νικητής, σαν κυβερνήτης κι όχι σαν ποδοσφαιριστής, διότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος η εφαρμογή κατά γράμμα του μνημονίου. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκυβέρνηση Τσίπρα - Σουλτς απαιτούν οι δανειστές