ΓΚΟΜΕΝΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

 

Το υπουργικό συμβούλιο είναι μια απάτη. Να ξέρουμε τι λέμε. Συνεδρίαση, λέει, του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή ότι συνεδριάζουν, ότι αντάλλασσαν απόψεις τα μέλη της κυβέρνησης. Το παραμύθι.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση! Υπάρχουν απλά υπουργοί, συνήθως περισσότεροι από 50, ίσως και 60, αν υπολογίσεις και τους... αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς. Και ο καθένας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη κάνει του κεφαλιού του.

Πρώτον, διότι δεν υπάρχει γραμμή, ούτε κομματική, ούτε κυβερνητική. Δεύτερον, διότι ο πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει, αν δεχθούμε ότι έχει τέτοια πρόθεση, να συμβουλεύει και να ελέγχει την δήθεν παραγωγή... κυβερνητικού έργου από τα υπουργάκια του.

Κυβέρνηση θα πεις αν πράγματι αποτελεί ενιαίο και συντονισμένο όργανο, που λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένη ντιτεκτίβες. Ποιο υπουργικό συμβούλιο όταν οι υπουργοί σαν ποδοσφαιριστές ακούνε τον ασόβαρο προπονητή να τους λέει «Θέλω... σοβαρότητα, δουλειά και να μην κάνετε λάθη». Τα ίδια λένε και οι πρωθυπουργοί.

Να, γιατί στο υπουργικό συμβούλιο μιλάει ο πρωθυπουργός και άλλος στέλνει μήνυμα στην γκόμενα, άλλος παίζει το παρολί του, άλλος ζητάει από την κυρά του να μαγειρέψει φρικασέ.

Χαμός έγινε με το ραβασάκι που βρήκανε στο υπουργικό συμβούλιο του Τσίπρα. Η πουτάνα η περιέργεια! Ποιος το έστειλε, σε ποια, πιθανόν και σε ποιον. Όλα παίζουν.

Διαβάζεις το τετράστιχο στο ραβασάκι και δεν γνωρίζεις αν άνδρας υπουργός το απευθύνει σε υπουργίνα ή, σε υπουργό. Αν γυναίκα το έστειλε σε άνδρα ή, σε γυναίκα. Είπαμε όλα παίζουν με το ραβάς. Σλάβικη λέξη, που σημαίνει ερωτική επιστολή, την ελληνοποιήσαμε σε «ραβασάκι».

«Ποτέ μη σταματήσεις να χαμογελάς,
ακόμα κι αν είσαι λυπημένος
γιατί ποτέ δεν ξέρεις
ποιος είναι ερωτευμένος με το χαμόγελό σου...».

Αυτό είναι το ραβασάκι. Όχι με καμμία κωλάρα, ούτε με μια κορμάρα με ποιητικό οίστρο, ο αποστολέας είναι καψούρης με το... χαμόγελο της άλλης, του άλλου. Ποιος; Ποια; Είπαμε. Δεν είναι το ίδιο το γεγονός που τρελλαίνει, όσο ποιος ο ραβασάκιας και σε ποιο «πρόσωπο» το έστειλε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο άνθρωπος που έβγαλε τον Τσίπρα στην πίστα