«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!» ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Φοβερά πράγματα. Ζούμε μεγάλες, ιστορικές στιγμές σ' αυτόν τον αιώνα του απόλυτου ξεβρακώματος κάθε ψέματος. Στιγμές κορυφαίες και μοναδικές. Κι όμως, έχουμε τόσο
ξεπαρθενιαστεί, έχουμε τόσο μπολιαστεί από τη διαφθορά και την απάτη που μας έχουν κυκλώσει, και περνάμε στο ντόκου πράγματα που πριν 50 χρόνια, όχι πιο πίσω, θα τα
χαρακτηρίζαμε εξωγήινα. Αλλόκοτα.

Ρε, μπας και μας έχουν αλλοιώσει την κοινή συνείδηση, τη κοινή λογική, τίποτα ούφο. Μπας και ο πόλεμος των άστρων σακάτεψε το μυαλό μας και βλέπουμε πλέον το μαύρο για άσπρο, και το αντίθετο, χωρίς να μας εντυπωσιάζει.

Λέω τα πράγματα ένα προς ένα με τη σειρά. Και συγκεκριμένα.

Ο λαός δεν ψήφισε τον Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο και τον ξαναψήφισε μετά από 8 μήνες επειδή το παλληκάρι είναι αριστερός. Ο ίδιος, βέβαια, λέει ότι είναι αριστερός. Ότι η κυβέρνησή του είναι αριστερή.

Ο λαός ψήφισε τον Τσίπρα διότι συχάθηκε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και επειδή ο Τσίπρας έδωσε όρκο πως θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο καλύτερα από ό, τι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Σα δεξιός θα το διαπραγματευθεί, όχι σαν αριστερός.

Τι θα πει αριστερός. Τι θα πει αριστερή κυβέρνηση. Θα πει λαϊκή κυβέρνηση, όχι ιδιωτική, όχι κυβέρνηση που ποντάρει στην επιχειρηματικότητα των νταβατζήδων, όχι στην ελεύθερη αγορά που την ορίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αριστερή κυβέρνηση σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό η οικονομία κινείται υπό κρατική ιδιοκτησία, υπό απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο.

Πάει στην Αμερική ο Τσίπρας. Ο αριστερός. Ο πρωθυπουργός της αριστερής κυβέρνησης. Και τι κάνει εκεί, στη Μέκκα του καπιταλισμού, στην πλανηταρχία που στηρίζει την οικονομική της υπεροχή στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο των ΗΠΑ, όλα ιδιωτικά, τα πάντα όλα, αυτή είναι η ιδεολογία και η ιδεοπραξία του καπιταλισμού, της σύμφωνα με τους δεξιούς ευλογημένης κρατικής πολιτικής.

«Είμαι δεξιός» είπε σ' όλους ο Τσίπρας, σ' όσους επίσημους συνάντησε στις ΗΠΑ. Και κάλεσε τους ομογενείς επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με τη βεβαιότητα ότι θα έχουν να κάνουν με μία αμερικανικού τύπου κυβέρνηση Σύριζα.

Έτσι έπρεπε να γίνει. Επειδή ο Σαμαράς, ο Μεϊμαράκης, ο Βενιζέλος, όλοι αυτοί που εκφράζουν το «παληό» δεν είναι σε θέση να φέρουν ξένα κεφάλαια. Τις ξένες επενδύσεις
θα τις φέρει το «νέο», ο Τσίπρας, που δηλώνει αριστερός και παρακαλάει τους δεξιούς να έρθουν στην δεξιά Ελλάδα της... αριστερής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Η αριστερά στην κυβέρνηση, η δεξιά στην εξουσία