Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Μήπως ο Κ. Καραμανλής; Και το λέω αυτό γιατί αυτός όρισε τον Προκόπη Παυλόπουλο ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός και τον Βαγγέλη Μειμαράκη ως προσωρινό κατ’αρχήν και μόνιμο στη συνέχεια πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, πολλοί παράγοντες της δημόσιας διοίκησης επιλέγονται και τοποθετούνται σε καίριες θέσεις ακριβώς γιατί ανήκουν στο κλίμα Καραμανλή.

Αντίθετα, η Αριστερά που κέρδισε και τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 18 μηνών – δύο βουλευτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και το δημοψήφισμα - ακόμη βλέπει την εξουσία με τα κιάλια. Και κυριολεκτώ. Ο στρατός ελέγχεται από έναν καραδεξιό, τον Πάνο Καμμένο, η αστυνομία από έναν ΠΑΣΟΚογενή τον απόστρατο στρατηγό τεθωρακισμένων Νίκο Τόσκα, ενώ οι προσβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη είναι μάλλον ανύπαρκτες.

Μήπως γι' αυτό το τελευταίο, για το γεγονός δηλαδή ότι οι δικαστές έχουν αφεθεί απερίσπαστοι στο έργο τους, βλέπουμε τελευταία μία ασυνήθιστη κινητικότητα στη Δικαιοσύνη με συλλήψεις, ποινικές διώξεις κλπ.; Ψάχνω για μία απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα. Να είναι άραγε οι επιλογές αυτές του πρωθυπουργού συνειδητός ελιγμός του για να μην ανησυχήσουν συντηρητικά κέντρα από την επικράτηση της Αριστεράς ή αδυναμία του;

Διαβάστε ακόμα:

Το παραμύθι του πρεζάκια Λαφαζάνη