Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

 

Ποιος θα 'ναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Σοβαρό αυτό. Και νεοδημοκράτης να μην είσαι έχεις ενδιαφέρον στην εν λόγω διαδικασία της εσωκομματικής αναμέτρησης. Έτσι λέει όποιος το βλέπει πολιτικά το πράμα. Επειδή ο νέος αρχηγός της ΝΔ πιθανόν να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Είναι και το άλλο. Από την κλάση του σαν αντιπολίτευση του νέου αρχηγού της ΝΔ εξαρτάται κατά πόσο θα οφελήσει ή, θα βλάψει η κυβέρνηση του σύριζα.

Ποιος πάει στοίχημα στην εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ; Εύκολο το στοίχημα, λέω εγώ. Το δύσκολο είναι ποιος από τους υποψήφιους θα.. εγκαταλείψει!

Θυμίζω τι έγινε μετά την παραίτηση Κώστα Καραμανλή. Φαβορί και με διαφορά η Ντόρα Μπακογιάννη. Βασικός αντίπαλός της ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εκτός κόλπου, χωρίς
πιθανότητα εκλογής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και αουτσάιντερ ο Αντώνης Σαμαράς.

Όσο ανεβαίνουν οι μετοχές του Σαμαρά κι ενώ ακόμα προηγούνταν η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος την κάνει! Παραιτείται την τελευταία τελευταία στιγμή και δεν αποσύρεται απλά αλλά δηλώνει υποστήριξη στον Σαμαρά! Η Μπακογιάννη έχασε την παρτίδα της πολιτικής καριέρας της. Έφυγε από τη ΝΔ, έφτιαξε δικό της κόμμα και επέστρεψε.

Το στοίχημα που έχει λεφτά είναι ποιος από τους Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και σια θα σηκώσει τα χέρια και ποιον στη συνέχεια θα υποστηρίξει.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη! Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ