ΔΕΝ TON ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πολύ αμφιβάλλω για το αν ο Τσίπρας θα εφαρμόσει ποτέ το μνημόνιο. Ο άνθρωπος δεν θέλει αυτό που λέγεται λιγότερο κράτος και ελεύθερη οικονομία. Είναι κρατιστής. Αν μειώσει, ή-πολύ περισσότερο- καταργήσει αυτό το αδηφάγο, κατά τους αντιπάλους του, κράτος πως θα υλοποιήσει τα οράματα του για τους μη έχοντες ή - για να είμαστε πραγματιστές- πώς και πού θα βολέψει τους οπαδούς του, αν όχι στα υπουργεία, στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις του απέραντου ελληνικού κράτους;

Μήπως στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις των πολιτικών του αντιπάλων; Προσέξτε να δείτε πόσοι περιμένουν να δουν φως από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατ' αρχήν οι άνεργοι και οι φοιτητές που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εκλογικής του δύναμης. Στις τελευταίες εκλογές, το 39% των ανέργων ψήφισαν Τσίπρα, ενώ μόνο το 19,1% Μειμαράκη. Ίδια εικόνα και στις προτιμήσεις των φοιτητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 34,3% και η ΝΔ μόλις το 17,6%.

Είναι τα ποσοστά υπεροχής του Τσίπρα, τα οποία προσδιορίζουν την εκλογική του πελατεία και άρα και την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει αν θέλει να μακροημερεύσει στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε τον κόσμο άνω-κάτω για να μην έχει την τύχη ενός διάττοντος αστέρα της πολιτικής. Βρε διορισμούς –εκεί να δείτε διορισμούς, όχι σαχλαμάρες- βρε καινούργια τζάκια, βρε δάνεια και κάθε λογής εξυπηρετήσεις. Χώρισε την Ελλάδα στα δύο, σε πράσινους και γαλάζιους και δώστου ρουσφέτια στους πράσινους με χαρτιά της κλαδικής. Έτσι έπιανε τα 45άρια στις εκλογές. Αυτοδυναμία, κύριοι. Ούτε Καμένος ούτε Λεβέντης και άλλες αστειότητες.

Για όσους αναρωτιούνται τι τον έπιασε αυτόν τον Κατρούγκαλο και έκανε νόμο για την επιστροφή των επίορκων στις θέσεις τους, ένα έχω να πώ.33,9%. Είναι το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Πελάααατες μου, που θα έλεγε και ο Βέγγος.

Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν όχι μόνο να πληρώσουν υψηλούς φόρους, αλλά και να τους προκαταβάλλουν. Η εξήγηση κρύβεται στο 25,5% που έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δέκα ολόκληρες μονάδες κάτω από το πανελλαδικό ποσοστό του, το μικρότερο από όλες τις άλλες επαγγελματικές τάξεις. Πέντε μονάδες κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο, δηλαδή 30,1%, έδωσαν και οι συνταξιούχοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Εξίσου πικρό το ποτήρι, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι στη ΝΔ έδωσαν το ποσοστό ρεκόρ 39,5%.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει ο ηγέτης όλων των Ελλήνων