ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πάρτα, άρρωστε. Κάτι τέτοιο ήθελε να πετάξει από το κόκπιτ του C-130 ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευάγγελο Βενιζέλο που, προεκλογικά, τον Ιανουάριο, είχε αμφισβητήσει έντονα την ικανότητα του να πιλοτάρει το αεροσκάφος της χώρας.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, λένε οι θυμόσοφοι. Και ο πρωθυπουργός το απόλαυσε με καθυστέρηση 10 μηνών. Αφού παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης Παρμενίων 2015, στην Αλεξανδρούπολη, φόρεσε το δερμάτινο μπουφάν της αεροπορίας και τα απαραίτητα ακουστικά και κάθισε στο κόκπιτ του μεταγωγικού αεροσκάφους.

Η είδηση λέει ότι απλώς ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη για τον τρόπο λειτουργίας του C-130, οι φωτογραφίες που διανεμήθηκαν, όμως, τον δείχνουν όχι απλώς να πιλοτάρει, αλλά και να παραδίδει μαθήματα πλοήγησης, με το μυαλό στον Βενιζέλο που σκάρωσε ολόκληρο σποτ για να καταδείξει ότι δεν έχει τις ικανότητες για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το προεκλογικό σπότ του κόμματος του έδειχνε έντρομους επιβάτες σε αεροπλάνο να ακούν τον πιλότο να τους λέει ότι είναι η πρώτη του πτήση και να χάνει τα... λόγια του (έλεγε «πετάμε στα 3.000 πόδια ή μήπως... χέρια;»).

Σε συνέντευξη του, όμως, ο Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος του με τον αδαή, όπως τον περίγραψε πιλότο. Σε ποιο ρόλο;

«Κοιτάξτε, μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου, μπορεί να είμαστε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως δεν θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό».

Το αεροσκάφος του Τσίπρα, όμως δεν παίρνει άλλον χοντρό πέραν του προέδρου Πάνου.

Διαβάστε ακόμα:

Βομβαρδίστε να ψοφήσουν οι κακοί