ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΟΜΑΤΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Λέει ο συνειδητός απατεώνας αρχηγός κόμματος. Δεσμεύομαι γι' αυτό και για εκείνο. Είμαστε κόμμα αρχών.

Τι περιμένει ο σωστός πολίτης, είτε είναι, είτε δεν είναι ψηφοφόρος του απατεώνα υποψήφιου πρωθυπουργού; Ότι σαν κυβέρνηση θα κάνει, έστω ότι θα προσπαθήσει να υπολοποιήσει τις αρχές του, τις θέσεις του, τις εξαγγελίες του.

Ένα κάρο πράματα είχε υποσχεθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου κι όταν πια είχε αρχίσει να απομυθοποιείται η περιβόητη «Αλλαγή», ότι όλα όσα είχε... υποσχεθεί ήταν σκέτα παραμύθια, έβγαλε ξεκάθαρα το απίθανο φιρμάνι:

Άλλο το κράτος, άλλο το κόμμα!

Δηλαδή. Ότι στο κόμμα θα λέμε τις μαλακίες μας, όλα αυτά που... θέλουμε να κάνουμε όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, αλλά! Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα ξεχάσουμε τις μαλακίες που λέγαμε. Άρα, μην περιμένετε να κάνουμε αυτά που σαλιαρίζαμε.

Τι σημαίνει αυτό, αφού ο Ανδρέας δεν έχασε, ούτε έχανε πολιτική δύναμη, σε πείσμα της ασυνέπειάς του. Σημαίνει ότι ο κόσμος, η πλειοψηφία του κόσμου δεν τον είχε ψηφίσει, και ξαναψηφίσει για τις μαλακίες που έλεγε 7 χρόνια προεκλογικά. Ο κόσμος, άλλωστε, δεν ψηφίζει. Ποτέ. Ο κόσμος καταψηφίζει.

Η απάτη του πολιτικού δεν είναι ότι ούτε καν προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις μπούρδες που έλεγε προεκλογικά. Η πολιτική αλητεία του είναι να υποστηρίζει ότι ο λαός τον προτίμησε γι' αυτά που... παραμυθιάζει, ότι είναι αριστερός, φιλαριστερός, λαϊκός, εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σαν άλλος Ανδρέας Παπανδρέου είπε στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα: Το κόμμα είναι εκτός κράτους! Εκτός κοινωνίας!

Δηλαδή. Όλα αυτά που έλεγε ο Συνασπισμός, ο μετέπειτα Σύριζα εδώ και 25 χρόνια, τα ξεχνάμε. Τώρα είμαστε κυβέρνηση, τα... οράματά μας τα κάνουμε γαργάρα.

Πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν να τα πει ο Τσίπρας. Ότι θέλω τον Σύριζα να τον κάνουμε όπως το Μουσείο κέρινων ομοιομάτων της Μαντάμ Τυσώ. Μούμιες θα είμαστε στο κόμμα. Απολιθώματα. Επειδή είναι αδύνατον να δουλέψουμε. Δεν γίναμε κυβέρνηση για να παράξουμε πολιτική. Να εφαρμόσουμε την πολιτική μας. Για να το κάνουμε αυτό θέλει δουλειά. Έχουμε όρεξη για δουλειά; Όχι, βέβαια.

Τι γινόταν από την πρώτη κιόλας ημέρα, στις 18 Οκτωβρίου 1981 που ανέλαβε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Άρχισαν να φτιάχνονται οι κλαδικές! Για να... πας μπροστά έπρεπε να γραφτείς σε κομματική οργάνωση του... κινήματος. Ας ήσουνα και δεξιός. Και χουντικός.

Το ίδιο είπε ο Τσίπρας: Πάμε για ένα νέο μοντέλο του Σύριζα. Θα κάνουμε συνέδριο για να γραφτούν νέα μέλη, ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν. Αν συμφωνούν με τις μαλακίες που λέμε στον Σύριζα. Να ανοίξουμε τις κομματικές οργανώσεις.

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά των πασόκων από τους συριζαίους. Οι μεν πασόκοι μπήκαν ιδεολόγοι και ρομαντικοί στο παιχνίδι και στη συνέχεια διαφθάρηκαν. Οι δε συριζαίοι, λέω γι' αυτούς που παραμένουν στον σύριζα, πριν γίνουν κυβέρνηση ήταν έτοιμοι να κωλοτουμπιαστούν.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο ένας καλύπτει τον άλλον