ΟΤΑΝ Ο ΛΑΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κάποιος άλλος στη θέση του Βασίλη Λεβέντη δεν θα θύμωνε, όπως αυτός για το χαρακτηρισμό λαγός, που του κόλλησε το Κ.Κ.Ε., εμφανίζοντας τον ως προάγγελο των σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Kι αυτό γιατί αρκετές φορές οι λαγοί έχουν αποδειχθεί υπέρτεροι των δρομέων που σιγοντάρουν.

Στον αθλητισμό, ο λαγός αναλαμβάνει να οδηγήσει μία κούρσα σε γρήγορο ρυθμό για να εξασφαλιστούν γρήγορες τελικές επιδόσεις για τους πρωταθλητές. Ορισμένες φορές, όμως, ανακηρύσσεται νικητής ο ίδιος.

Αυτό διακήρυξε, άλλωστε και ο Λεβέντης, όταν απαντώντας στο Κ.Κ.Ε., προέβλεψε ότι σύντομα η Ένωση Κεντρώων από το 3% θα πετάξει στο 23%.

Προσέξτε τι έκανε ένας σπουδαίος εξ Αμερικής ...συνάδελφος του. Αρχές του 1980, λοιπόν και ο Tom Byers, ένας από τους πιο αξιόπιστους λαγούς, οδηγούσε σε ένα μήτινγκ στο Όσλο το δρόμο των 1500 μέτρων με αντιπάλους κορυφαίους δρομείς, όπως ο Steve Ovett, ο Sebastian Coe, ο John walker και ο Sydney Maree. Στη διάρκεια του αγώνα, όμως παρατήρησε ότι δύο πρωταθλητές δεν ακολουθούσαν το ρυθμό, αλλά ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλον.

Ο λαγός συνέχισε στο ρυθμό του και τερμάτισε νικητής. Το ίδιο συνέβη και στο μαραθώνιο του Λος Άντζελες το 1994, όταν ο λαγός Paul Pikilgkton τερμάτισε νικητής και παρέλαβε αυτός την αμοιβή των 27.000 δολαρίων και μία πολυτελέστατη Μερσεντές.

Η πρώτη κατάρριψη παγκοσμίου ρεκόρ με λαγό έγινε το Μάιο του 1954 από τον Βρετανό Roger Bannister στο μίλι. Στόχος ήταν να σπάσει το φράγμα των τεσσάρων λεπτών. Λαγοί ήταν δύο φίλοι του, ο Chris Brasher και o Chris Chataway. Ο Brasher οδήγησε τις δύο πρώτες στροφές, μετά ανέλαβε ο Chataway που οδήγησε για 600 μέτρα. Ο Bannister έτρεξε μόνος του τα 29 μέτρα που είχαν απομείνει. Τερμάτισε σε 3,59,4.

Διαβάστε ακόμα:

Εύα και Ελένη, δυο «τρελλάρες» του Σύριζα