ΑΓΡΑΒΑΤΩΤΟΙ ΣΤΗ ΝΔ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ολοένα και περισσότεροι παράγοντες της ΝΔ, με τη συμπεριφορά τους μετά τις εκλογές δείχνουν ότι η ήττα είχε πολλαπλές παρενέργειες. Εκτός από την αναζήτηση του αντι-Τσίπρα, πολλοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν αγραβάτωτοι ακόμη και σε επίσημες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών και οι υποψήφιοι για την αρχηγία.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει στην ...αντιγραφή. Το 1984, μετά από δύο ήττες από το ΠΑΣΟΚ, έψαχνε τον αντι-Ανδρέα, τον οποίον βρήκε στο πρόσωπο του ομόσταυλου του από την εποχή της Ένωσης Κέντρου Κ. Μητσοτάκη.

Ήταν τόση η σπουδή για επιστροφή στην εξουσία, που όταν ο Μητσοτάκης έχασε το 1985 τις εκλογές, τέθηκε και πάλι θέμα ηγεσίας, που οδήγησε τη ΝΔ σε διάσπαση με τη δημιουργία της ΔΗΑΝΑ του Κ. Στεφανόπουλου.

Από πολύ πιο νωρίς, όμως, η ΝΔ είχε αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ και στον οργανωτικό τομέα με τη δημιουργία κλαδικών, και τη διοργάνωση επιβλητικών προεκλογικών συγκεντρώσεων, με τη μεταφορά οπαδών από τη μία πόλη στην άλλη.

Το κόμμα, μετά την απώλεια της εξουσίας, είχε ξεμείνει από χορηγούς και για να το κρατήσει στη ζωή ο αρχηγός του Ευ. Αβέρωφ το ενίσχυσε οικονομικά με χρήματα από την πώληση οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων. Η ΝΔ αντέγραψε το ΠΑΣΟΚ και σε πολλούς άλλους τομείς.

Επί Κ. Καραμανλή, μάλιστα, το ξεπέρασε σε σπατάλες προσλήψεις και σκάνδαλα, όπου οι πράσινοι είχαν το ντοκτορά. Σήμερα τα στελέχη της έχουν πάρει ένα χαρτί και αντιγράφουν τους Συριζαίους, που για να λέμε την αλήθεια, αντιγράφουν κι αυτοί σε πολλούς τομείς τους ΠΑΣΟΚους. Πρώτος και καλύτερος αντιγραφέας ο Τσίπρας, που έχει ξεπατικώσει τον Ανδρέα όσο κανείς άλλος. Το νέο αντιγράφει το παλιό. Είναι το μόνο που μπορεί να του κάνει για να... εξαφανίσει τα ίχνη του.

Διαβάστε ακόμα:

Η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης των σοφών