ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς όσους ετοιμάζονται να πάρουν τ’άρματα και να βγούν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Αντί του Τσίπρα ο Ιερώνυμος. Καθαρά, τελεσιγραφικά, πολιτικότατα.

«Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει και δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει ότι επαναστατεί», προειδοποίησε. Τα ίδια θα έλεγε και ο κυρ-Αλέκος, ο έτερος γκουρού του πρωθυπουργού, αν δεν είχε τα μπλεξίματα με τα πόθεν έσχες.

Το βάρος έπεσε στον Αρχιεπίσκοπο επίσης παλιό φίλο της οικογένειας Τσίπρα, που ποιος ξέρει με τι αφορμή, ανέλαβε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Η επισήμανση του είναι αυστηρή κι αν την αναλύσει πολιτικά κανείς, καταλήγει σε κάτι πολύ λογικό. Στο ότι στις τελευταίες εκλογές και για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, οι Έλληνες ήξεραν ή έπρεπε να γνωρίζουν τι ψήφιζαν.

Το μνημόνιο περιείχε όλα τα μέτρα. Ψηφίζοντας Τσίπρα, ξέραμε που πάμε. Άρα σκάσε και κολύμπα, Έλληνα. Με τη δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος αφήνει να φανεί η πίστη του στις ικανότητες της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, υπονοώντας την Αριστερά του Κυρίου που μας καθοδηγεί προς το ξέφωτο, κατά το ρηθέν υπό μακαριστού Χριστοδούλου, ότι η παντοδύναμη Δεξιά του Κυρίου δείχνει τι θέλει ο θεός και τι θέλει ο λαός.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο λαός πιέζει τον ηγέτη να είναι ασυνεπής