ΚΟΛΠΟ ΤΟ «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ» ΤΟΥ ΦΙΛΗ

 

Κανείς δεν πήρε πρέφα γιατί ο υπουργός παιδείας (απίστευτο, ε, να γίνει μέχρι υπουργός παιδείας) ο σύντροφος Νίκος Φίλης έριξε στον αέρα την τρακατρούκα για τους Πόντιους. Ούτε Τούρκος επίσημος δεν θα τολμούσε να το πει, ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων.

Θα μπορούσε να πει ο Φίλης ότι δεν υπήρξε ούτε γενοκτονία των Αρμενίων. Όπως το άλλο, ότι κακώς γιορτάζεται η Επανάσταση του 1821. Αφού οι Τούρκοι ποτέ δεν είχαν πατήσει την Ελλάδα σαν κατακτητές, ότι τους είχαμε καλέσει σα συμμάχους κι όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, μετά από 400 χρόνια, οι άνθρωποι απεχώρησαν.

Ο Φίλης είναι από μαθητής γυμνασίου στο κόμμα, άρα μεγαλωμένος στην ίντριγκα, στη συνωμοσία, στο ρουφιανιλίκι, στο κοροϊδιλίκι, δηλαδή στο πως θα παραπλανάμε τον κόσμο, πως θα εξασφαλίζουμε τη ψήφο του. Τα έβαλε κάτω, λοιπόν, και αποφάσισε. Ποια μπούρδα να αμολύσω για να πετύχω δύο στόχους με μια ντουφεκιά; Μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια, που λένε.

Πρώτον, να αποπροσανατολίσω τους πάντες, όλους τους μαλάκες που θα τσιμπήσουν στο παιχνίδι μου. Να ξεχαστούν μνημόνια, φόροι, χαράτσια, ισοδύναμα, προαπαιτούμενα, όλα αυτά που δεν μας αρέσουν εμάς τους... αριστερούς αλλά προκειμένου να βουτήξουμε την εξουσία τα αναλάβαμε για το καλό του λαού.

Δεύτερον, να ενισχύσω τη θέση μου στο ασταμάτητο εσωκομματικό παιχνίδι. Να βγω μπροστά, πιο μπροστά απ' όλους και κανένας σύντροφος της πλάκας να μου βγει από δεξιά και από αριστερά. Να δείξω ότι εγώ είμαι βαρύς, είμαι μέγεθος κυβερνητικό πλέον και λέω ό, τι θέλω. Να κατουρήσει ακόμα κι αυτά που θεωρούνται εθνικά, πατριωτικά ταμπού.

Πράγματι, ο Φίλης πέτυχε. Σκοράρισε και στα δύο ταμπλώ. Ουδείς παπάρης από τον Σύριζα στα ίσα δεν τον έβαλε στη θέση του, δεν τον ξεβράκωσε για το αδιανόητο που είπε περί της ανύπαρκτης ποντιακής γενοκτονίας. Από την άλλη, το σύμπαν του δημοσίου βίου βγήκε στην πίστα και έπαιξε... Φίλη.

Διαβάστε ακόμα:

Ομορφιά και μαλακία είναι αυταπόδεικτες