ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Να ήταν υπουργός αυτός ο Φίλης σε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να έλεγε ότι είναι ποντιακό ανέκδοτο η γενοκτονία των Ποντίων. Θα τον είχε στείλει τον χοντρό να κάνει τον τροχονόμο στους σκουπιδότοπους των Λιοσίων. Να μανουβράρει τα σκουπιδιάρικα και να τρώει μέσα στον ήλιο τα μπινελίκια από τους φορτηγατζήδες. Και ο άλλος, ο Ανδρέας Παπανδρέου επίσης θα τον είχε καθαρίσει στη στιγμή.

Τι λες, ρε! Με ποιο δικαίωμα το λες, όταν είσαι επίσημη Ελλάδα, όχι κάποιος καφενείος. Υπουργός είσαι, άρα δεν ισχύει το είναι «προσωπικές απόψεις» που είπε ο Τσίπρας και καθάρισε.

Τι θα πει «προσωπικές απόψεις»; Ένας πολιτικός δικαιούται να εκφράζει μόνον κομματικές και κυβερνητικές και εθνικά παραδεκτές απόψεις. Βεβαίως ο καθένας έχει την πολυτέλεια και το δικαίωμα και την ελευθερία, όλες αυτές τις μαλακίες, να κρατάει και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του. Εκτός κόμματος, όμως. Εκτός κυβερνήσεως.

Ο Τσίπρας, φοβισμένο γατάκι, όχι πρωθυπουργός βαρβάτος, ούτε στα ίσα δεν βγήκε να μουντζώσει τον Φίλη. Και να τον παραιτήσει επιτόπου. Με «διαρροή» στα μήντια πέρασε ότι... δυσφόρησε μ' αυτό που είπε ο Φίλης. Και ότι είναι... προσωπικές του απόψεις. Και πώς είναι δυνατόν, ρε, κάποιος να λέει φόρα παρτίδα τις... προσωπικές του απόψεις όταν είναι υπουργός και κατουράει κεφαλαιώδους σημασίας εθνική πολιτική.

Ο Τσίπρας, όμως, όλο το νταηλίκι του το βγάζει μόνον εναντίον του... Σόιμπλε. Με τον Φίλη έκανε τον Γερμανό υπήκοο.

Διαβάστε ακόμα:

Ομορφιά και μαλακία είναι αυταπόδεικτες