ΧΑΤΖΑΡΑ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Νίκος Βούτσης έχει πάρει μία χατζάρα και κόβει. Ή μάλλον ετοιμάζεται να κόψει. Ρουσφέτια, σπατάλες και λαμογιές. Ερευνώντας την ...ενδοχώρα του κοινοβουλίου πέφτει από έκπληξη σε έκπληξη με τα προνόμια που είχαν εξασφαλίσει εις βάρος των φορολογουμένων πρώην και νυν. Μερικά παραδείγματα.

Η Μαρία Δαμανάκη διετέλεσε πρόεδρος του Συνασπισμού από το 1991 έως το 1993. Είκοσι δύο χρόνια από τη λήξη της θητείας της και ενώ δεν έχει πλέον ουδεμία σχέση με το κόμμα της ούτε καν με την εγχώρια πολιτική, το ελληνικό κράτος επιμένει να τη θεωρεί ενεργό μέλος του πολιτικού μας συστήματος. Της έχει διαθέσει, λοιπόν έναν μετάκλητό υπάλληλο, που είναι άγνωστο που κατοικοεδρεύει και με τι ακριβώς ασχολείται. Ρουσφέτι του κερατά.

Το ίδιο προνόμιο απολαμβάνει, επίσης για 22 συναπτά έτη και ο Δ. Κωστόπουλος, γραμματέας του ΚΚΕ για ένα φεγγάρι, ο οποίος μάλιστα έχει διαγραφεί από το κόμμα του.

Σχεδόν όλοι οι διατελέσαντες αρχηγοί κομμάτων έχουν πάρει για σουβενίρ από έναν μετακλητό υπάλληλο. Και τον έχουν κοντά τους ο Ν. Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συνασπισμούμέχρι το 2004, επί 11 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗ.ΚΙ Δ. Τσοβόλας επί 19 χρόνια, ο Αλέκος Αλαβάνος επί επτά χρόνια και ο Φ. Κουβέλής επί ένα χρόνο. Αντίθετα, οι επίσης διατελέσαντες πρόεδροι ΚΟ Κ. Στεφανόπουλος και Α. Παπαρήγα αρνήθηκαν το προνόμιο.

Σε λίγο, όλοι οι μετακλητοί που έχουν διατεθεί σε πρώην αρχηγούς κόμμάτων και αντιπροέδρους κυβερνήσεων, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Δραστική -από έξι σε έναν, αλλά μετά από δύο τετραετίες- θα είναι και η μείωση των μετακλητών που πλαισσιώνουν τους πρώην προέδρους της Βουλής, ενώ σφαγή προμηνύεται και στον αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φρούρηση των 27 πρώην πρωθυπουργών, προέδρων Κ.Ο., προέδρων της Βουλής και αντιπροέδρων κυβέρνησης. Σήμερα μπορούν να ζητούν απεριόριστο αριθμό αστυνομικών από τη Βουλή, ξέχωρα από τους φρουρούς που τους διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας ανέλαβε τη βρωμοδουλειά