ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΙΣΩ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεν ξέρω αν οι παλαιότεροι πολιτικοί ήταν αποτελεσματικότεροι και τιμιότεροι από τους σημερινούς, γνωρίζω όμως ότι ήταν πολύ πιο ευέλικτοι και τυπολάτρεις. Σε όλα τους. Αυτό αφορά κυρίως στους προέδρους της Βουλής που σκαρφίζονταν χίλια δυό για να παρακάμψουν, πάντα σε συνεννόηση με τα κόμματα και πάντα τηρώντας τα προσχήματα, το Σύνταγμα ή τον Κανονισμό του κοινοβουλίου.

Τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής για τη συζήτηση του προυπολογισμού; Λέει ότι διεξάγεται σε τρεις ημέρες και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης, οπότε και αρχίζει η ονομαστική ψηφοφορία για την αποδοχή του ή όχι. Τελευταία σπανίως τηρείται αυτό. H συζήτηση τραβάει πάντα μετά τις 12, έχουμε δηλαδή κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού.

Το ίδιο συνέβαινε και στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν μιλούσε για παραβίαση του Κανονισμού. Το ρολόι της Βουλής έδειχνε πάντα 12 το βράδυ, όταν ο πρόεδρος κήρυσσε περαιωμένη τη συζήτηση επί του προυπολογισμού.

Φρόντιζαν γι αυτό οι εκάστοτε πρόεδροι που σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής, γύριζαν πίσω το ρολόι της αίθουσας των συνεδριάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απειλεί τον Τσίπρα