ΤΖΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

 

Είναι μαλάκες όσοι κατσαδιάζουν, άλλοι το ρίχνουν στην πλάκα, την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Επειδή, λέει, παρουσιάζει εικόνα καφενείου. Ο ορισμός της προχειρότητας. Του απόλυτου ερασιτεχνισμού. Ακόμα και για τα σοβαρά, τα πολύ σοβαρά ζητήματα, υπουργοί αλλάζουν στη στιγμή τις σκέψεις τους, τις αποφάσεις τους.

Απρογραμμάτιστα, αμελέτητα, αμολάνε ένα μέτρο σήμερα και την επομένη κιόλας το παίρνουν πίσω. Τι συμβαίνει; Είναι ηλίθιοι, γελοίοι, ό,τι θες λες. Ακραίο ανησυχητικό φαινόμενο. Μια κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υφυπουργάκο, να έχουν καραγκιοζοποιήσει το δημόσιο βίο.

Να αυξηθεί ο φόρος στη βενζίνη, όχι να μην αυξηθεί. Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους Ι.Χ. οι κάτοχοί τους, όχι να μη μειωθούν. Να αυξηθεί το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όχι να μην αυξηθεί. Να φορολογηθεί το κρασί ανά φιάλη, όχι να μην φορολογηθεί. Αυτό να κάνουμε για το μεταναστευτικό, όχι να μην το κάνουμε.

Η κυβέρνηση του Σύριζα είναι μια ιστορία ατελείωτης ξευτύλας. Κι όμως, επιμένω, ότι είναι μαλάκες όσοι την επικρίνουν, όπως άλλοι την σατυρίζουν. Κακώς.

Μια είναι η αλήθεια. Έχεις να κάνεις με απατεώνες. Καραμπινάτους απατεώνες. Ούτε τρελλοί είναι οι άνθρωποι, ούτε ανίκανοι. Πρόκειται για απατεώνες. Ζήτησαν τη ψήφο του κοσμάκη επειδή ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν. Και πράγματι είχαν πάρα πολύ χρόνο μπροστά τους, από το 2012 που έγιναν εν δυνάμει αντιπολίτευση. Να προετοιμαστούν για το πως θα διαχειριστούν την κυβερνητική εξουσία.

Και τι αποδείχθηκε; Τι αποδεικνύεται κάθε μέρα. Ότι κορόιδεψαν τον κοσμάκη. Υπ' όψιν ότι το γαμημένο κράτος μια ζωή πληρώνει τα κόμματα και τους βουλευτές τους. Τζάμπα έπαιρναν τα λεφτά των επιχορηγήσεων και των μισθών οι σύντροφοι του Σύριζα.

Έτσι είναι. Αυτό είναι. Οι υπουργοί του Σύριζα λες και ήρθαν απ' άλλη χώρα, απ' άλλο πλανήτη. Αυτό θα πεις για τις παλινωδίες τους, επειδή οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου. Δεν συμβαίνει αυτό, όμως. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι είναι κομπιναδόροι, αρπακτικά της εξουσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε τους διοικητές